Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 19 dec 2018

Inspirerande julstämning på Bäckebol center!

Array

Att kunna göra hela julshoppingen inom nära räckhåll och i trivsam miljö lockar många besökare.

Bäckebol köpcenter i Göteborg snålar verkligen inte på julstämningen. När andra skulle ha nöjt sig med en ren på taket, så går Bäckebol ett steg längre och ställer en gigantisk lysande älg på taket. Två barn stannar upp och tittar fascinerat på älgen ”Henry” innan hela familjen går vidare in för att handla julklappar.

Elin Sjölund är centrumledare på Bäckebol och förklarar varför så många väljer Bäckebol:

– Många vill ha en så pricksäker julshopping som möjligt. Så, vår kombination av ett mycket bra utbud på en lagom och överskådlig yta uppskattas verkligen av alla besökare.

Inom räckhåll

Att kunna parkera bilen obegränsat och gå mellan de stora aktörerna som exempelvis Bauhaus och sporthandeln XXL, samt hela centrats tjugosex butiker, tycks vara en attraktiv mix. Att IKEA dessutom ligger granne gör såklart att många göteborgare förlägger hela sin shoppingrunda här.

– Ja, det viktiga för oss människor är ju att enkelt kunna hitta det vi söker, särskilt inför julen. Till exempel så hittar man vintersportutrustning i våra sportbutiker, snygga vinterkläder i modebutikerna och tyg- och sömnadsmaterial för att exempelvis skapa julgardiner och dukar. Eller, julplädar hos Hemtex och Jysk, jul- och nyårsbordets alla läckerheter i COOPs stora livsmedelsbutik, bara för att nämna några delar av utbudet, berättar Elin.

Fri paketinslagning

Ett omtyckt initiativ är att erbjuda gratis paketinslagning under alla helger i december fram till jul, centralt i köpcentret, i stället för inne i butikerna. På så sätt får kunderna snabbare service och mer rörelseutrymme i butikerna, vilket bidrar till bra stämning för alla. En annan förutsättning för gott humör under shoppingturen är såklart mat och fika, vilka många avnjuter på Robertas kafé eller på COOP Kök & Café, medan andra botaniserar bland årets glöggutbud på Systembolaget.

– Många ska också till Clas Ohlsson för att bland annat köpa utebelysningar, eller Kjell & Company för andra hemtekniska prylar som ska fixas inför julen. Men, vi kan också se att kring jul så unnar sig en del hushåll egna större julklappar, som till exempel en möbel från Mio, avslöjar Elin.

Förvånande stora dekorer

Dekoratören Lisa Svensson har en central roll i juletider:

– Det är så inspirerande och lekfullt att dekorera stora miljöer, och många besökare tycker om att titta på när vi hissar upp girlanger, ljusslingor och jättestora julpaket med lift. Alla förvånas över hur stora föremålen faktiskt är när de ligger på marken, innan de hängts upp. Kronan på verket är nog Bäckebols lysande älg, och folk häpnar över att den faktiskt är sex och en halv meter hög, vilket man inte kan ana när den står på taket.

Lisa och hennes kollegor har även gjort ett stort arbete uppe i köpcentrets glasade takkupoler, som smyckats med välkomnande julbelysning som strålar både inne och utåt.

Genuint och äkta

Totalt har Lisa och hennes medarbetande montörer satt upp kilometervis med ljusslingor och andra dekorer, för att ge besökarna rätt julstämning. Till skillnad från de större köpcentren så ansvarar Lisa själv för dekorationens utformning, vilket ger ett mer enhetligt och karaktäristiskt intryck.

– Här blir det ju lite mer hantverk och genuint, och det bidrar nog till känslan av äkthet.

Även KappAhls glada jultröjor i skyltfönstret bidrar till den känslan, liksom den förväntan som alla kunderna utstrålar hos frisör- och nagelsalongen.

Text: Linda Johansson

Annons