Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Homestyling | Inredning 15 maj 2020

Inredningsmärket Oceanhouse välkomnar

Oceanhouse välkomnar med elegant kustkänsla

Bakom det Billdal-baserade inredningsmärket Oceanhouse står paret Per och Karin Ström. Deras egen design och produktion av möbler och fotokonst håller en konsekvent stil som de kallar ”classic coastal contemporary”. Nu välkomnar de besökare och kunder till två helt nya butiksupplevelser, i ”the House” i nya Hovås och på nätet.

 I drygt tio år har Per och Karin Ström fokuserat på samarbete med återförsäljare, design och utvecklingen av sortimentet, samt inredningsprojekt åt hotell som valt Oceanhouse som stilkoncept. Men nu vill de i högre grad möta kunderna, fysiskt och lokalt i den nya butiken, likaväl som nationellt och internationellt via deras nya webbshop.

–Människor uppskattar designen, kvalitén i det solida och norrländska trävirket, och att möblerna byggs i vår produktionsanläggning i Göteborg. Att vårt populära sortiment av inramad fotokonst är fotograferat av oss ger också en unik och personlig upplevelse hos Oceanhouse, berättar Per.

–Allt följer den estetik som ligger i Oceanhouse DNA, men inom den ryms mycket variation. Den klassiska enkelheten i formen och frånvaron av starka färger gör att möblerna passar in i många olika interiörer, stilar och miljöer. Men en del privatkunder och hotell som vi har samarbetat med har inrett med vår stil, rakt igenom, förklarar Karin.

Öst möter väst

Under Pers tidigare karriär som fotomodell kom han i kontakt med många interiörer, miljöer och stilar under plåtningarna runt om i världen, som inspirerat deras möbler och bilder. Man kan dessutom gissa att Karin, under sin yrkesbana som flygvärdinna, har upplevt många internationella hotellinteriörer som påverkat stilvalet i Oceanhouse.

–Vi brukar säga att i Oceanhouse möts den amerikanska östkusten och den svenska västkusten, i en enhetlig design, säger Karin.

Villanytt konkretiserar gärna stilbeskrivningen med ord som ”linjära former” och ”svala färger”. Till viss del även ”marint” på ett elegant, sportigt och vuxet sätt, långt bortom naiva klichéer som fiskmåsar. Även ”ljust”, ”rustikt och ”romantiskt”, men med kvalitativ och tuffare känsla.

–Ja, det är möbler i lite högre prisklass. Och, förutom bassortimentet erbjuder vi även möblerna i specialanpassade versioner, alltså custom made. Hem, företag och offentliga miljöer som vill ha vår stil och kvalitet, men kanske behöver måttanpassade produkter. Det fixar vi, förtydligar Per.

Upplevelsen i butiken

När man kliver in i Oceanhouse nya showroom, i nya Hovås, så får man ett exklusivt intryck. De eleganta fototavlorna utstrålar berättelser, de stilenliga glasskåpen och stora matborden skapar en besjälad miljö, som många gärna tar med sig hem.

–Ja, sortimentet har växt sedan jag fick min första order. Det var när Karin skickade ut mig i garaget för att bygga familjens soffbord, säger Per med ett leende mot livs- och affärspartnern.

Föga anade de då att det snart skulle leda till ett stort showroom på NK i Stockholm, vidare till utställning på Parismässan för att sedan få åtskilliga återförsäljare och kunder runt om i Europa.

Oceanhouse har öppet i Nya Hovås på lördagar och söndagar, eller dygnet runt i nätbutiken.

bild på bord

Text: Tom Swales

 

 

Läs senaste Bäst i Test 2020 av studsmattor här.

 

Läs mer på Boverkets hemsida om bygglov för trädäck eller altan här.

Annons