Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Inred med designad värme

LVI och Purmo, är två spännande kandidater för dig som vill ha ett element som sticker ut – på ett bra sätt. Här får du radiatorer med fin design i flera kulörer, slät yta och horisontella linjer. Inred ditt hus med värme rum för rum och kombinera olika färger och modeller med varandra. I ett hus med direktverkande el är radiatorerna Yali från LVI ett smart alternativ.

Sänk kostnaden

– Ett misstag när man renoverar sitt hus är att man ser över det mesta förutom värmen och gamla, slitna radiatorer som suttit länge får sitta kvar.

Idag finns det fina designade alternativ och många nya lösningar som få känner till med produkter som man snarare vill lyfta istället för att dölja, säger Pehr Lindh, försäljningsdirektör på Purmo LVI.

Utgå från ditt hus och dess stil och välj en värmekälla som passar huset.

– På ett enkelt sätt och till en relativt låg investeringskostnad kan du få upp till 20 procent lägre elförbrukning med radiatorer som dessutom är snygga.

Sämre effekt med skydd

Purmo har ett jätteutbud av radiatorer för dig som har vattenburen värme. Mixa precis som du vill och gör radiatorerna till ett spännande inslag i huset istället för vanliga, rätt trista element. Många tycker att klassiska radiatorer är så fula att de måste täckas med elementskydd.

– Problemet är att det då inte blir någon bra värmespridning och effekten försämras.

Till din elradiator kan du köpa till en touchscreen från vilken du kan styra värmen, oavsett om du är hemma eller inte. Den kopplas till wi-fi och med tjänsten kan du även se din förbrukning och ha koll på värmen i huset trots att du inte är hemma. Perfekt när du kommer hem från semestern och vill mötas av en behaglig inomhustemperatur, utan att elda för kråkorna när du är borta. Lösningen är dessutom trådfri vilket gör att du slipper störiga kablar.

– De flesta installatörer har våra produkter som förstahandsval. Vi är en trygg investering som kommer finnas kvar även om tio år med support, service och reservdelar.

Text: Maria Felldin

Annons