Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Golv/Mattor | Inredning | Möbler | Textil 23 aug 2018

Inred ditt sovrum med hotellkänsla

Array

Var inte rädd för att jobba med färger och till hösten kommer vi att se spännande färger som senapsgul, aubergine, mörkgrön och turkosblå. För att uppnå den här lyxiga känslan så krävs det att man använder sig utav tyngre och mer tyg än tidigare. Detta gör att du kan få det vackra fallet på gardinerna som man ser på hotell.  Och sedan så matchar du det med accentfärgade kuddar, och det blir en härlig kombination, berättar Erik Myrin, VD och ägare.

Här kommer fyra tips från Erik och Carina Vilhunen, butikssäljare på Myrins Textil:

 

  1. Börja med att montera skenor i taket ut med hela väggen, detta ger möjlighet att dra isär gardinerna eller täcka hela väggen för att skapa hotell känslan. Att montera skenorna i taket skapar rymd och det ger ett större rum.

 

  1. För att skapa hotellkänsla så bör man arbeta med två olika sorters tyger. Den främre bör vara en tung eventuellt mörkläggande gardin exempel sammet. Den bakre närmst väggen bör vara en tunn skir gardin för att dämpa dagsljus och skydd insyn.

 

  1. För att skapa ytterligare hotellkänsla kan man göra en sänggavel. En sänggavel kan man tillverka själv, vilket blir billigare än att köpa en färdig. Då har man möjlighet att designa sin egen form eller färg. Välj till knappar, och ett ”lyxigt” tyg. Försök att hålla en röd tråd genom alla färger och materialval. Men var inte rädd för att våga ta in mönster, färger som harmonierar med varandra.

 

  1. Bestäm dig för vilken grundfärg som du skall utgå ifrån, exempelvis väggfärgen.

När du inreder ett sovrum gäller det att man delar in färgerna som i en kostym. Med det menar vi att själva kostymen utgör 60 % dvs din grundfärg, exempel väggfärg. Skjortan utgör 30 % och oftast bryter av i en annan färg, det betyder att gardiner eller sängöverkast harmonierar med din grundfärg.  Sedan har du 10 % kvar slips och näsduk, det är din accentfärg. Våga ta ut svängarna i färgval. Hela kostymen har dock en röd tråd som du bör följa genom dina färgval.

Annons