Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Husleverantörer 6 maj 2020

Innovativt maximerande av boytan i attefallshus

Med unika lösningar har Attefallshus AB optimerat utrymmet i sina bygglovsfria komplementbostäder. Stommen byggs av Tecopan byggelement som möjliggör tunnare konstruktion med fullgod isolering, vilket ger mer boyta. Lika spännande är modulsystemet fleXiqube, som gör att attefallshus på flera våningar kan levereras utan gigantiska transportkostnader. Tillåtandet av en viss utskjutande del från vägglivet, nyttjas också finurligt.

 

Nya möjligheter har öppnats för villaägare som vill bygga en trettiokvadrats komplementbostad på tomten, utan bygglov. Uppfinningsrikt lyckas hustillverkaren Attefallshus AB erbjuda en rymligare insida än vi tidigare sett. Husmodellen Blomstermåla är det optimala exemplet:

–Ja, huset erbjuds både i en klassisk romantisk version med traditionellt sadeltak, samt en modern stilren version med ett dolt pulpettak. Boendet är rymligare än i marknadens övriga bolundare. Det beror dels på vårt extremt hållfasta och energieffektiva byggsystem, Tecopan. Dess väggelement, har inga köldbryggor utan är helt homogena. Så, med bibehållen isoleringsförmåga och styrka lyckas vi göra ytterväggen tunnare, vilket ger mer boyta, förklarar Niklas Madden på Attefallshus AB.

 

Uppmärksammats i TV

Företagets smarta nyttjande av byggytan har uppmärksammats i svensk och internationell media. De var bland annat först med källarplan i ett attefallshus, vilket ger många extra kvadrat. Det bekräftar Niklas Madden.

–Vi levererar även högre hus än andra. Godstransporter över 4,5 meters höjd kräver kostsamma tillstånd och specialeskort, av exempelvis polis. Med vårt smarta system, FleXiqube, fraktas varje våning som en enskild modul, inom maxhöjden, och monteras sedan på varandra ute hos kund.

Modulsystemet ger maximal höjd på loftvåningen, och om markförutsättningarna dessutom tillåter en källare så får man tre plan. Allt prefabricerat, nyckelfärdigt och svenskproducerat i Tidan.

–Snart kan kunderna dessutom välja till en härlig takterrass, till Blomstermåla Modern. Möjlig höjd styrs av markens medelnivå, och den kan man ju påverka. Men även i sitt enklaste utförande ger Blomstermåla det rymligaste utrymmet. Att båda versionerna, ”Klassisk” och ”Modern”, dessutom är mycket vackra är något som alla intressenter bekräftar.

Tvättmaskin, varmvattenberedare och tvättfat är elegant placerade i badrummets utskjutande nisch, vilket är ett suveränt nyttjande av den extra utkragande del som mätreglerna tillåter.

 

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons