Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 21 apr 2023

Ingredienserna som gör restaurangbesöket ljuvligt

Upplevelsen av en restaurang handlar inte bara om smak, utan även om lokalen, personalen, råvarornas bakgrund, omgivningen och hur atmosfären öppnar härliga samtal. Det är egenskaper som många förknippar med anrika Gysinge Wärdshus & Hotell, som leds av Karen och Gertjan van Os. Vi ber Karen avslöja detaljerna som får oss att njuta av ett restaurangbesök.

Karen förklarar att när en stor del av råvarorna kommer från gårdarna, naturen och tillverkare i de omgivande landskapen så förhöjs gästens upplevelse. Då blir även platsen en del av smaken.

-När gästerna berömmer det fina nötköttet så berättar vi gärna att det kommer från den ekologiska gården Vinnersjö Angus, en kvart härifrån. Atmosfären i restaurangen, med vita linnedukar och levande ljus, är också oerhört viktig för totalupplevelsen. Genom att matsalen är inredd med gamla bilder och tavlor från värdshusets historia, så blir även de nuvarande gästerna en del av den. I synnerhet de som återkommer många gånger, i alla sina åldrar, berättar Karen.

Goda smaker, lockande rätter på menyn och vacker uppläggning tillhör också upplevelsen. Något som Karen berättar att värdshusets kökschef, Thomas Högfeldt, ofta får beröm av gästerna för.

Dagens erfarenheter följer med till bords

Dagens tidigare erfarenheter påverkar oss också hur vi upplever måltiden.

-Ja. De matgäster som även bor här på hotellet kommer ju till bords med positiva, öppensinnade och harmoniska sinnen. De har upplevt våra mysiga rum och kanske deltagit i våra yogaretreats, vandrat i den vackra naturen eller glidit ut på spegelblankt vatten med våra kajaker och SUP-boards. Andra har badat, solat, lekt, sportat eller kopplat av i bastun med utsikt över älven. Eller tränat i vårt unika gym i den gamla stenladan, där man omges av historiska murväggar. Då kommer gästerna till bords med härliga känslor, uppfyllda av samtalsämnen.

Om gäster däremot kommer direkt från stressiga jobb och vardagspussel, så blir den efterlängtade stunden i restaurangen ännu mer värdefull.

Mat och miljö viktigt för möten

Karen anar att ryktet om den fina maten också gör att fler förlägger sina konferenser på Gysinge wärdshus & hotell.

-Ja. Självklart har vi utrustningen, konferenssalarna och mötesrummen för kick-off, större firanden, teambuilding och kurser. Men det är vi ju inte ensamma om. Då märks att ryktet om bra mat och charmiga miljöer får avgörande betydelse för var man förlägger sin sammankomst.

Text: Tom Swales

Annons