Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Pool/Spabad 21 okt 2019

Inget lyx att vårda sin kropp

Array

Din kropp är din boning, den ska du leva i och helst även trivas med, i många, många år. Att vårda sin kropp och själ är ingen lyx utan snarare något alla borde göra regelbundet, som till exempel bilen, huset eller båten.

Många tar bättre hand om bilen än sin kropp, säger Claudia Desales, ägare av Lillehammer Spa, och prylar kan du köpa nytt av men inte din kropp, den är du fast med hela livet.

Kroppen är en komplex maskin, suverän och magisk, men den behöver också service ibland, omvårdnad, putsning, reparation och förebyggande behandlingar. Claudia startade sin första Spaavdelning 2004 i Lillehammer. Hon menade att för många stressade omkring och tog inte hand om sig som de borde och ville erbjuda möjligheten till avkoppling och sköna behandlingar. Hon började i liten skala med en avdelning och idag har hon två ställen med olika inriktningar.

På högfjällshotellet i Lillehammer är det mer fokus på relax, massage och avkoppling.

Där är miljön så vacker med fjällen och naturen, säger Claudia, där kan du som besökare hitta lugnet och få välgörande återhämtning.

Det andra stället ligger mer centralt och har inriktning på behandlingar för kropp, hud, naglar, ögon och fötter. En nyhet är Dansefoten. En perfekt behandling för dina fötter ihop med någon du tycker om. Den ger positiv energi och ökar blodcirkulationen.

Claudia som också är terapeut är delaktig i verksamheten så mycket hon hinner, men det blir en hel del administration för hennes också. Med duktiga kollegor känner hon sig lugn att alla kunder blir väl omhändertagna.

En behandling ska ge dig energi, lugn och avkoppling, säger Claudia, det är din kropp värd. Ofta. Ett presentkort är den perfekta gåvan till någon du tycker om, säger hon. Ingen har lämnat tillbaka ett presentkort hos oss.

Text: Sabine von Borgstede

Annons