Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål | Sport 2 dec 2019

Idre himmelfjäll – Sveriges nya stora skidanläggning

Array

Nedfarter, liftar, längdspår, stugor och skoterleder i vackra reservat

Den 17 december invigs Idre Himmelfjäll med premiärtur av alpinstjärnan Frida Hansdotter, som varit delaktig i utformningen. Anläggningen erbjuder tre huvudsakliga aktivitetsgrenar:

–Störst blir den alpina utförsåkningen, med åtta liftar och arton nedfarter. Ett nytt koncept är att Himmelfjälls liftkort även kan användas i Idre Fjäll och Fjätervålen. De som i stället älskar längdskidåkning erbjuds 8,5 mils spår, varav de närmaste 3 milen har upplysta dubbelspår med utrymme för skating. Spåren prepareras av proffs och avancerade maskiner varje dag, berättar Torbjörn Wallin, VD för Idre Himmelfjäll.

Den tredje grenen är upplevelserna på snöskoter, via det 180 mil långa systemet av preparerade leder i Dalarnas härliga natur.

–Har man ingen egen så hyr man en miljövänlig skoter, och kan man inte köra själv så väljer man en skotersafari med guidande förare. Skidspår och skoterleder går genom upplevelserika naturreservat och renbeten, som även gränsar till anläggningen.

Fritidshusen växer nu upp på de många nysålda och närliggande tomterna, och de flesta ägare kommer att hyra ut husen via anläggningens hyrtjänst, när de inte nyttjar dem själva.

–Än finns tomter kvar till försäljning, nära anläggningen som årligen ska utvecklas, tipsar Torbjörn.

www.idrehimmelfjall.se

Text: Tom Swales

Annons