Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål | Sport 11 mar 2024

Idre Himmelfjäll storsatsar på nytt bostadsområde

Nu uppförs bostadsprojektet Cressida, ett område för såväl skidentusiaster, naturälskare och de som vill hitta ett unikt året runt-boende i naturnära miljö. Mari Tara, vd för Idre Himmelfjäll, berättar om den nya satsningen som har stora visioner.

Nära skidsystem och orörda skogar, pågår nu utbyggnaden av bostadsområdet Cressida, Idre Himmelsfjälls nya satsning, i norra Dalarna. Området är den första stora satsningen i svenska fjällen på över 30 år.

– Det är inte varje dag man får möjlighet att investera i ett boende, där skidområdet på sikt kommer att ta plats som en betydande aktör i den svenska fjällen, säger Mari Tara, vd för Idre Himmelfjäll.

Cressida – en pärla i fjällvärlden
Cressida-området har ett storslaget läge med milsvid utsikt mot Grövelsjöfjällen, Fulufjället och de norska fjälltopparna. Tomterna ligger alldeles vid liftar och pister med den genuina fjällmiljön runt knuten. Boendet som uppförs är villor, parhus och mindre flerfamiljshus och hela Cressida-området är ”ski in, ski out”. Mari Tara räknar med att många kommer att upptäcka fjällvärldens rika värden året om.

– Redan idag bor det familjer här permanent. Skolor och barnomsorg finns i Idre fem km bort och här finns inga bilköer. Möjligen får du bromsa för en ren, skrattar Mari.

För den som vill investera i ett boende i Cressida finns möjlighet att hyra ut bostaden delar av året genom att teckna ett förmedlingsavtal.

– Det är ett bra sätt för att få ekonomi i den nya bostaden och majoriteten tecknar detta avtal. Dessutom har man rabatter på liftkort och sista minuten-pris på kompisboende.

Framtida planer och visioner
Idre Himmelfjäll projekterar för att på längre sikt förverkliga Vision 2036. Visionen handlar om en fortsatt hållbar utveckling för anläggningen och området. Planering görs för 16 000 bäddar, ett 50-tal nedfarter, hotell och restauranger, toppstuga och verksamhet både sommartid och vintertid.

 – Vi är inte rädda för att småskaligheten ska försvinna. Såväl byggrätter som tomterna är stora och vi bygger inte tätt. Vi har också ett designprogram till alla som vill bygga och vår önskan är att man följer det. Detta innebär att det blir ett genuint och trivsamt område.

Aktiviteter för hela familjen

Idre himmelsfjäll har idag 24 nedfarter, anpassade för hela familjen med snälla, breda backar. Mari Tara berättar att de bygger med barnet i fokus, både i backen och runt om i anläggningen.

 – Men man behöver inte vara skidåkare för att trivas här. Det finns mycket att göra även sommartid som vandring, golf, fiske och cykel. Och den storslagna naturen är i sig ett besöksmål för att inte tala om möjlighet till bad och paddelturer i våra fina sjöar och vattendrag, avslutar Mari Tara.

Text: Eva Rydinger

Annons