Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Tapeter – I 40 år har Tapetterminalen klätt väggar

Det är så sant som det är sagt. Tapeter lyfter verkligen ett helt rum. Ger en touch av färg, mönster, liv och medvetenhet. Det är som att rummet börjar andas och kommer till sin rätt. Tillsammans med dina möbler och inredning skapar känslan som gör att du aldrig vill gå hemifrån. Tapet.se drivs av Boråsföretaget Tapetterminalen, en av Sveriges största leverantörer av tapeter till svensk färgfackhandel. Här kan du som konsument välja och låta dig inspireras av ett brett och varierat urval av tapeter. Priset varierar mellan allt ifrån budget, mellanpris till de mest exklusiva prisklasserna (Top-selection). Företaget samarbetar med tapettillverkare från hela världen och här hittar du enkelt tapeterna som du drömmer om.

 

Tapetterminalen firade 40-årsjubileum förra året. Familjeföretaget har sina rötter i Borås och har försett oss med stiliga, spännande och vackra tapeter i många år. Det anrika företaget drivs nu i andra generationen av familjen Gimmersta med Claes-Åke Gimmersta, som VD och ägare. Det var hans far Bernt-Ove som startade företaget 1979. Vi på Villanytt fick oss en pratstund med Amanda Gimmersta, dotter till Claes-Åke, som nu efter sina studier har börjat jobba som kundtjänstansvarig säljare och marknadskoordinator på Tapetterminalen.

-Det är både roligt och utvecklande att få jobba i familjeföretaget. Att få göra lite av varje och sätta mig in i branschen är jättespännande, berättar hon.

Med hjärtat i grossistverksamhet startades tapetföretaget, för att serva alla färgfackhandlare från norr till söder med ett brett tapetsortiment. För sju år sedan utvecklades och lanserades tapet.se. Hemsidan riktar sig till konsument där man hemma i lugn och ro kan finna tapeten man söker. Här hittar man de senaste kollektionerna från varumärken som A.S Creation, Coordonné, Decor Maison, Mimou, Ferm, Arthouse, Eijffinger, Galerie och många fler. Där kan man välja stil, design, färg och mönster och beställa hem sin drömtapet.

– Man lägger sin order på tapet.se och så väljer man butik, hämtar och betalar där. Vi samarbetar med över 500 butiker runt om i Sverige, så det är enkelt för konsumenten att hitta en butik i sitt närområde. Vi säljer inte direkt till konsument, utan det är alltid via butikerna där man får professionell hjälp. Dessutom kan man för 49 kronor beställa hem 5 stycken A4-prover på sina favorittapeter, om man vill se tapeten i verkligheten och känna efter hemma. Detta är något som är väldigt uppskattat hos våra kunder, berättar Amanda.

TAPETER SOM BLIVIT UPPMÄRKSAMMADE

På tapet.se finns till exempel det kända modevarumärket VERSACE, som sedan några år tillbaka även designar tapeter. I samband med Gianni Versace Retrospective utställningen på Textilmuseet i Borås har tapeterna blivit extra uppmärksammade.

Från samma tillverkare A.S Creation, kommer även en storsäljare som heter Metropolitan stories. Tapeterna ligger bra i pris med non-woven baksida som underlättar tapetseringen. Materialet är i vinyl som är väldigt tåligt och är bland det bättre man kan ha på väggarna idag.

– Kollektionens mönster bygger på 6 olika modestäder i Europa, såsom Milano, Paris och London, där olika designers har fått skapat sin egen tolkning av landets uttryck. Vi har hitlistor, där vi ser vad som säljer mest ur våra kollektioner i Sverige. Där ligger den verkligen i topp, säger Amanda.

Hon berättar att de alltid håller sig uppdaterade på vad konsumenten efterfrågar och tar in information från sina kunder. Det ligger ju även trender i tapeter. Men ibland saknas en stil som efterfrågas och då försöker de alltid hitta de hos sina tapettillverkare runt om i världen.

I samband med Tapetterminalens 40-årsjubileum lanserade Coordonné en speciell kollektion som heter 40 th Anniversary. Kollektionen togs in för att fira jubileet och tapeterna är verkligen något utöver det vanliga.

-Det är flera olika designers som har gått ihop och gjort den här kollektionen! Flera blad i boken är verkligen som ett konstverk i digitaltryck. Kollektionen finns i våra speciellt utvalda Top Selection-butiker som säljer vårt mest exklusiva sortiment, säger Amanda.

INTRADE VÄLKOMNAS IN I FAMILJEFÖRETAGET

För cirka ett år sedan förvärvades tapetleverantören Intrade in i koncernen. Intrade är ett eget varumärke med ett brett sortiment som har slagit sig in på marknaden för de trendmedvetna. Intrade har till exempel lanserat Masterpiece och de välkända PIP-kollektionerna som också toppar hitlistan.

-Det har varit fantastiskt att få in Intrade, då detta sortiment verkligen tillför och kompletterar med spektakulära färger och mönster. Sen i höstas ligger de även med på tapet.se vilket verkligen har breddat vår hemsida, avslutar Amanda.

Text: Linda Johansson

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons