Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Livsstil | Mat & Dryck | Resmål 16 maj 2019

Husvärden som förgyller din vistelse på Gotland

Array

Generationer efter generationer återkommer till den mysiga stugbyn Byskogsbo, som drivs av Helena Aasand och hennes man Kenneth. Här finns värme och omtanke och här blir man vänligt bemött av en glad Helena som bakar bullar och tar hand om sina gäster på allra bästa sätt. Du bor bekvämt i mysiga stugor från två upp till åtta bäddar och med hela den vackra gotländska naturen omkring dig.

-Jag blir ofta kallad mormor, det är ju inte mina riktiga barnbarn, men jag har sett dem små växa upp, från när de var två år upp till de blivit 15 år. Sedan kan det bli ett glapp där de inte följer med sina föräldrar, men sedan återvänder de när de kanske träffat en fästman eller fästmö och när de bildat egna familjer. Alla som kommer blir som bekanta till mig, berättar Helena.

Stygbyn Byskogsbo ligger endast 12 kilometer från hamnterminalen och där du enkelt tar dig till Visby på bara 10 minuter med buss. Stugorna är av olika karaktär, där de små stugorna är utrustade med kylskåp och micro, medan de stora är utrustade med kök och alla bekvämligheter. Det finns även ett stort gemensamhetskök på området, samt dusch- och tvättutrymmen. En kilometer bort finns ett otroligt vackert stenbrott där man kan bada till sommaren, och där man även kan ta med sin hund, där ni båda kan bada i härligt sötvatten. I stugbyn finns stora grönområden och även klätterställning för barnen.

Det finn även möjlighet att bo i stugor i Björkhaga by, som är belägen på västkusten av Gotland. Här kommer du nära havet och har otroliga stränder att bada och promenera på och 2,5 km från byn ligger Klintehamn med flera restauranger, caféer och butiker. Även i Lärbro erbjuder de rum för uthyrning både sommar och vinter, och det finns enkel, dubbel eller flerbäddsrum att välja på.

Vill du bo billigt och gemytligt på Gotland är dessa stugbyar ett självklart alternativ.

-Vi har åkt till Helena och Kennet varje sommar och vi funderar inte ens på att åka någon annanstans. Vi har varit där i samband med vårt bröllop, födelsedagar och även på vintern, Gotland är ju lika vackert då! Alltid har vi mötts av glada miner, otroligt många skratt och hjärtan av guld, berättar Nina, återkommande gäst.

Text: Linda Johansson

Annons