Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 17 sep 2023

Hitta dig själv i ditt hem

Bor du i ditt bästa hem? Speglar din inredning den du är och hur du verkligen vill ha det därhemma? Att anlita en inredningsdesigner kan hjälpa dig få svar på de frågorna och hitta dig själv i ditt hem. Erika Adolfsson och Heidi Ahlgren på Residence Interior berättar mer om hur.

Det låter kanske som en motsägelse: Att ta hjälp av någon annan för att hitta din egen stil. Men så är det inte alls, enligt Erika och Heidi, och de förklarar varför:

– Vårt jobb som inredningsdesigners är att hjälpa dig hitta din egen, unika stil och skapa det hem där just du kan trivas som allra bäst. Vad vi har är verktygslådan, kunnandet och kontakterna, som vi ställer till våra kunders förfogande. Oavsett om det är en grotta eller ett slott så ska du älska att bo i ditt hem, säger Erika Adolfsson.

När du anlitar en inredningsdesigner får du hjälp att skapa en harmonisk helhet i din inredning: Från materialval, färgsättning, belysning och ljusinsläpp med mera till möblering, layout och planlösning.

Grunden: Känsla och funktioner

Hur går det då till?

– Vi börjar alltid med att ”intervjua” dig om vem du är och vad du gillar. Grunden är vilken känsla du vill ha i ditt hem och vilka funktioner du behöver. Vi använder gärna renderade bilder för att på ett realistiskt sätt visualisera inredningsprojektet: Hur färgscheman, möbleringsalternativ, dekorationsidéer med mera verkligen kommer att se ut i de olika rummen. En förhandsvisning av möjliga resultat som ger kunden trygghet och gör det lättare att fatta beslut, säger Heidi Ahlgren.

Tillsammans driver Erika och Heidi Residence Interior och arbetar med inredningsprojekt för privata hem såväl som offentliga verksamheter som kontor, hotell, restaurang och spa.

Unika lösningar

En vanlig problemställning idag i hem med öppen planlösning och mycket vitt och ljust är att det kan bli kalt och liksom omysigt.

– Vi behöver ju våra krypin och myshörnor också. Ett sätt att få det bästa av båda världar är att skapa rum i rummen och göra det lite mer ombonat i delar av de stora ytorna. Istället för att hänga tv:n på den vita väggen, sätt den i en mediemöbel i en annan färg och låt den bli som en fondvägg.

En inredningsdesigner kan också hjälpa dig hitta och skapa unika lösningar för just ditt hem.

– Platsbyggda möbler för förvaring är ett ofta både smart och smakfullt sätt att ta vara på ytan i hemmet och få en kanske lite tråkig funktion att smälta in i och bidra till rummets karaktär. Eller varför inte en måttanpassad matta som passar perfekt till din soffgrupp och där den är? Vi hjälper dig våga lite mer!

Text: Tobias Christoffersson

Annons