Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Sport 11 aug 2021

Hemmaträning i lugn miljö ger goda resultat

Vill du kunna få tid till fysisk aktivitet trots en hektisk livsstil? Då är hemmaträning perfekt! När du har tillgång till flera olika praktiska träningsredskap och vikter behöver du inte längre trängas på gymmet. I stället kan du träna i lugn och ro på tryggt avstånd från andra gymbesökare. Alla redskap är kvar precis där du lämnade dem och du behöver inte vara orolig för att utsättas för andras bakterier. Dessutom kan du köpa och använda precis de träningsmaskiner som passar dig.

Hemmaträning kräver rätt utrustning

Testa crosstrainers, motionscyklar och roddmaskiner för att öka pulsen eller värma upp. Hantlar och skivstänger får gärna ha varierande vikt och tillhörande ställningar för när de inte används. Yogaälskaren kan ha nytta av ett set med både yogablock, matta och gummiband för att kunna göra alla övningar. Den tekniskt intresserade tycker ofta det är roligt med pulsklockor som mäter träningsinsatsen effektivt. Se gärna vårt stora utbud för att göra hemmagymmet komplett.

Det här får hemmaträningen att gå som en dans

När du tränar hemma finns det en del smarta knep för att träningen ska bli så optimal som möjligt:

  • En riktig peppande låtlista som ökar motivationen
  • Bekväma träningskläder som sitter bra
  • En liten handduk för uppfräschning
  • En rymlig vattenflaska
  • En skön yogamatta

Många väljer att planera passet i förväg. Upplägget kan till exempel bygga på att du går igenom ett antal övningar eller intervalltränar under en viss tid. Det finns en uppsjö av smidiga appar som kan bli din allra mest entusiastiska träningspartner samt streaming från olika träningscoacher på nätet. Om du har svårt med motivationen rekommenderas du att visualisera en tydlig målbild och jobba mot den. Allt blir enklare med små delmål. Glöm inte heller att lägga fram träningskläderna dagen innan.

Ta ett helhetsgrepp på hälsan

Mycket stillasittande arbete framför datorn kan leda till problem med både rygg och axlar. Därför är det bra att försöka kombinera en aktiv livsstil med rätt kost och motion. Stärk arm- och ryggmuskulaturen och passa också på att göra högintensiv träning som får pulsen att gå upp. Det är också viktigt att du stämmer av regelbundet – ger träningen rätt resultat?

Om du vill ta ett helhetsgrepp på din hälsa kan du också undersöka ditt mående genom att analysera dina blodvärden. Stora Prestationstestet hos Medisera undersöker din förmåga att ta upp syre i blodet och bygga muskelmassa. Vidare identifieras en mängd andra markörer som vitamin- eller mineralbrist, blodfetter och blodsocker.  På så sätt kan du välja nyttigare kost som passar dig och rätt träningsmetoder.

Det finns inga genvägar till ett bättre mående, men det finns åtminstone rakare vägar. Ett härligt hemmagym gör dig redo för svettig och energigivande träning.

Mer information om Medisera och Stora Prestationstestet hittar du här.

Annons