Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt

Hemma hos Sara och Bulent Ruya

Bland de husmodeller som Sara och Bulent Ruya tittade på var det en som genast stack ut. Modellen hette Värmdö och fanns i katalogen från Trivselhus. Planlösningen, stilen och finishen, allt stämde för familjen. Så trots att de egentligen inte hade planerat att bygga nytt hus så bestämde de sig för att slå till.

Familjen Ruya bodde redan i en fin villa i Linköping. Där trivdes Sara, Bulent och de tre barnen alldeles utmärkt, men så hände något som framför allt fick Bulent att gå igång.

–Jag hörde att det skulle släppas 12 tomter i ett område som heter Ekängen precis vid sjön Roxen. Vi är inte så bortskämda med sjötomter här i Linköping så jag blev eld och lågor. Det kändes som en chans vi absolut inte borde missa, säger Bulent.

Sara skrattar och säger att hon blev övertalad att flytta, men tillägger snabbt att det ärligt talat inte var särskilt svårt att få någon i familjen att dela Bulents entusiasm.

– Det här är ett helt magiskt område, nära vattnet och med en charmig blandning av nya och äldre hus, säger hon.

De började leta efter husmodeller och fick hem massor av kataloger. Men det visade sig vara ogjort arbete, eftersom Sara och Bulent nästan omedelbart föll för huset Värmdö, från Trivselhus.

– Vi gillar den enkla moderna stilen med stora härliga terrasser. Planlösningen med olika avdelningar gör att huset känns både öppet och avskilt på samma gång. Det är inbjudande, välkomnande och samtidigt mycket funktionellt, säger Bulent.

Sara fyller i:

– Vi tog oss ändå tid att åka och titta på några visningshus. Vi ville vara säkra på vårt val och väl där så gav företaget oss en mycket starkare kvalitetskänsla än andra. Den känslan och att vi direkt fick bra kontakt med deras säljare gjorde att vi aldrig tvekade. Att få hjälp med både stort och smått är verkligen guld värt, säger hon.

UNDERLÄTTAR VARDAGEN

De tre barnen som nu har hunnit bli 10, 12 och 15 år har en egen avdelning på övervåningen, med sovrum, allrum, badrum och en stor terrass.

–Det är perfekt för dem, både när de är ensamma hemma och när de hänger med kompisar, säger Sara.

I andra änden av plan två ligger föräldrarnas sovrum, även det med utgång till en egen terrass.  I föräldradelen fick en tänkt klädkammare istället bli ett eget badrum för Sara och Bulent. Och ett annat intilliggande utrymme blev en härlig walk-in-closet.

–Det är en riktigt lyxig lösning som vi är supernöjda med. Nu har vi tre badrum totalt och det är otroligt skönt med tanke på att vi har tre barn i huset. Ett smart val som underlättar vardagen och gör livet här hemma lite lugnare, säger Bulent.

PLATS FÖR ALLA

På entréplanet finns tvättstuga, gästrum och generösa sociala ytor. De stora fönstren vid middagsbordet ger en vy ut mot poolen. Sara berättar att hon älskar den öppna och ljusa känslan som gör att man kan vara i köket och ändå ha kontakt med de andra, som sitter vid matbordet eller i vardagsrummet.

–Jag tycker om att alla kan vara tillsammans, även när vi håller på med olika saker. Samtidigt gör planlösningen att det bildas lite avskiljande vinklar. Det ger en ombonad och varm känsla som blir extra tydlig när vi eldar i den öppna spisen, säger Sara.

UPPLEV I VERKLIGHETEN

Det är samspelet mellan helheten och detaljerna som gör skillnad i upplevelsen av huset, enligt Sara och Bulent. Omsorgen i materialvalen.  En mindre anpassning av planlösningen.

–Även om vi gillade huset direkt, så är jag glad att vi tog oss tid att jämföra med andra hustillverkare och husmodeller. Vi besökte flera olika visningshus för att få en verklig, fysisk upplevelse av material, kvalitet och planlösningar, säger Bulent.

 

 

Här kan du läsa allt om att köpa ny glasfiberpool.

Funderar du kring lagar och regler inför poolbygget? Läs mer på Boverkets hemsida.

Annons