Kultur 30 okt 2019

Hemma hos Lena är det full aktivitet – i källaren

Array

Det var i samband med en utmattningsdepression som Lena Östlund blev rekommenderad att göra något som bara var för henne. Att hitta något som fick henne att må bra inombords. Hon hittade måleriet, och på den vägen är det.

Konst har varit en del av Lenas liv länge, men det har främst varit mamma som målat. – Vi har alltid pratat mycket konst hemma och jag har varit med på ett antal konstrundor och utställningar genom årens lopp. Mamma har absolut inspirerat mig, och i skolan skissade jag mycket med kol och blyerts.

Inspireras av filmmusik

Lena inspireras även av naturen och musiken. Det är främst filmmusik som spelas när hon målar i sin ateljé hemma i källaren i Varberg. – Sonen sysslar med musik, så jag målade en gitarr till honom för ett tag sen och då fick det bli rockmusik i bakgrunden istället, skrattar Lena.

– Det kan också vara så att jag drömt om ett motiv som måste ut när jag vaknar, det finns liksom i huvudet redan. Det är därför jag gillar akryl så mycket; färgen torkar snabbt men den är också lätt att måla över om jag inte blir nöjd.

Här hittar du Lenas konst

– Jag är medlem i Konstföreningen i Hyltebruk, så där kommer jag att visa min konst så småningom. Annars är det via Facebook och battrekonst.se som man enklast hittar mig, avslutar Lena.

Text: Petra Roman

Foto: Lena Östlund

Annons