Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 15 sep 2021

Hemester för aktiva med Siljan som utsikt

Även i år kommer många att välja att stanna hemma under semestern och vara aktiva utomhus. Pandemin har skapat en trend att utforska sitt närområde och hitta guldkornen runt hörnet. I Rättvik, Dalarna, finns närheten till naturen som ger mycket goda möjligheter till friluftsliv och rekreation. Kombinationen med väl tillgodosedda behov för kultur, mat och logi gör Rättviksbygden till ett populärt och intressant besöksmål.

Villanytt besöker hotell Lerdalshöjden där Elisabeth Willner Perez berättar hur ett besök kan se ut.

Rättvik är en populär turistort och kulturlivet lockar fortfarande många turister från hela världen. Här finns naturen, kulturen, sporten och musiken. Något för alla. En ort för hemester med vacker miljö och bra boende.

– Här finns möjligheter, inte bara till natur och fysiska aktiviteter, utan närheten till kultur och musik drar många av våra gäster, säger Elisabeth Willner Perez. Du kan inte åka till Dalarna utan att besöka Dalhalla. Vi får hoppas att Dalhalla får möjlighet att anordna någon konsert i år. Det har många längtat efter.

Hemester och Staycation har varit ord vi lärt oss de senaste åren. Svenska Turistföreningen (STF) vill att vi istället pratar om Svemester som ligger rättare i tiden, då just resandet utomlands inte är hållbart i längden. Rättvik med sitt stora utbud ger resenärer i alla former möjlighet att hitta sitt speciella smultronställe.

Något för alla året om

För de som vill vara fysiskt aktiva under sin ledighet finns det mycket att välja på i Dalarna. Cykel, bad, vandring och golf på sommarsäsongen och längdskidåkning och skidbacken på vintern. Här ligger även Carl Larssons gård i Sundborn, Tomteland och Zorngården i Mora. Listan kan göras lång och möjligheterna till spännande upplevelser många.

– Även de som känner att de bara vill njuta av utsikten och miljön kan sitta på terrassen vid frukosten eller äta en god middag i vår restaurang, säger Elisabeth.

Olika paket och flera historiska orter

För de som väljer en hotellvistelse i Rättvik erbjuds oftast olika paket för vistelsen. Konferenser, läger för skolor eller föreningar, men också speciella paket för privatpersoner med syfte på en eller fler aktiviteter.

– Vi kan skapa flexibla och smidiga lösningar både för dig som reser i arbetet och för dig som vill unna dig avkoppling och kvalitetstid tillsammans med dina nära och kära, säger Elisabeth.

Känn känslan att passera Vasaloppsportalen i Mora och besök Dalahästtillverkningen från träbit till färdigmålad, världsberömd Dalahäst. Ta ett morgondopp i Siljan, ta en fika vid stranden eller gå ut på Långbryggan i Rättvik och spegla dig i guldäggsbastun.

– Vi hjälper dig med inspiration och ger dig rätt förutsättningar att få en skön, rolig och oförglömlig vistelse i Rättvik, säger Elisabeth.

Text: Sabine von Borgstede

Annons