Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Hälsa | Livsstil 23 sep 2018

Hälsocentret med individen i fokus

Array

Saint Iron är det nya hälsocentret som ligger i Agnesberg, tio minuter med bil utanför centrala Göteborg. Alla som tränar på anläggningen skall känna sig välkomna och sedda och här skräddarsys din träning efter de mål du vill uppnå och annat du behöver hjälp med.

Det är en familjär stämning och mycket härlig energi som råder på Saint Iron när man stiger in genom dörrarna. Skön musik ljuder ur högtalarna och överallt tränar människor på de splitternya träningsmaskinerna och redskapen från Hammer Strength, Hoist, Preccor och Eleiko. De nya golven blänker i den enorma lokalen och sköna graffitimålningar och tänkvärda citat täcker väggarna.

– När man är lite trött med sin träning så kan man bara lyfta upp blicken och så läser man något som är lite motiverande och så kör man. Jag vill få bort den sterila känslan och vill att det skall kännas mer personligt, berättar Niro, ägare.

Hos Saint Iron finns värme och gemenskap och där Niro känner de som tränar och tar behandlingar på gymmet vid förnamn. Det är en trivsam stämning i gymmet där alla hjälper varandra och där man inte skall vara rädd för att fråga sin träningskompis på plats om hjälp. Även Niro och den personliga tränaren Mohammed finns tillhands om det skulle vara något. Kanske är det en PT- tid som du vill ändra eller någonting du undrar över? Och här får du en grundlig och utförlig konsultation innan du börjar din träning så att du får det avtalet som passar dig bäst.

– Allting utvärderas efter varje individs personliga behov och vad de önskar och det finns ingen mall som vi följer, utan varje person blir unik. Det handlar helt enkelt om att vi vill få fram vad en person vill ha ut av sin träning och vad vi kan hjälpa till med, berättar Mohammed.

-Vi hjälper dig att komma igång. Du skall inte komma in hit som en färdig produkt utan vi skall hjälpa dig att nå fram till dina mål, berättar Niro.

Niro är legitimerad Naprapat sedan 2013 och hälsocentret erbjuder förutom naprati även personlig träning och kostrådgivning. När man tränar sin kropp handlar det om så mycket mer än bara utrustningen. Man måste lära sig om hur kroppen fungerar och att använda den på rätt sätt, så att den inte slits ut.

– Någon behöver kanske rehabiliteras och stärka sina skulderblad eller sin bål och även bli mer effektiva i sitt arbete eller vardagsliv. Tanken är att du skall bli stark och kunna hålla i flera år och det är där vi hjälper till, berättar Mohammed. Saint Iron är öppet dygnet runt och medlemmarna kommer från hela Storgöteborg och även från Stenungsund och Ale.

Blir du nyfiken på Saint Iron? Kom till deras Öppet Hus den 1 september! Testa på att träna på de grymma redskapen, smaka på lite god mat och ta ett gott snack med grabbarna om dina träningsmål.

Text: Linda Johansson

Annons