Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Tak 26 aug 2016

Håll koll på taket så håller det längre

Man brukar säga att ett traditionellt tak med betongpannor, läkt och takpapp brukar hålla i cirka 30 år.

– Sköter du något väl kan det hålla mycket länge. En gammal Amazon kan blänka som en pärla för att någon har tagit hand om den. På samma sätt är det klokt att vårda ditt tak, säger Magnus Hidetund, vd för Fixer, som bland annat utför tvätt, målning och renovering av tak i hela Västra Götaland.

Att värna om det du har är en stor och viktig del av företagets affärsidé, och underlättar för både plånboken och miljön.

– Jag tycker att taket är det viktigaste var man än bor, genom att tvätta rent och sedan måla kan det hålla i ytterligare 20-40 år. Tack vare ROT går det att tvätta och måla till en vettig budget. Beläggning som mossa gör att takpannorna bryts ner snabbare och vittrar sönder.

– För att den rena ytan sedan ska bli vattenavvisande bör man måla pannorna efter tvättning. Att måla ger ju pannorna ytterligare ett lyft. En del passar på att byta färg på taket när de ändå håller på.

– Just nu är det modernt med antracitgrå och aluminiumgrå tak. Men för att byta kulör krävs godkännande från byggnadsnämnden, så viktigt att få ok där först. I vissa fall är taket i för dåligt skick för att tvätta och måla och behöver istället bytas ut.

Fixer erbjuder fria besiktningar för att säkerställa vilken typ av behandling som är bäst lämpad för just ditt tak.

Annons