Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Golv/Mattor | Inredning 21 nov 2018

Håll ditt garage rent och snyggt

Array

En tråkig betongplatta ligger ofta som golv på balkongen, förrådet, källaren eller garaget i dagens villor och radhus. Vore det inte kul att kunna förvandla det livlösa golvet till en levande och snygg golvinstallation? Bergoplattan kommer i flera olika utföranden och mönster beroende på din smak, och är även mycket kostnadseffektiv, där det är ett mindre tidskrävande och ekonomiskt billigare alternativ jämförelsevis med att lägga in ett klinkergolv. Med Bergoplattan får du ett snyggt och skönt golv som är enkelt att göra rent och som dessutom sparar dig massa tid och pengar, som du kan lägga på något roligare!

Många känner till Bergoplattan som en balkong- och terrasslösning, men det fungerar även fantastiskt bra i utrymmen som är sämre utrustade rent estetiskt. Bergoplattan är unik just för dess förmåga att förändra utrymmen i huset som förrådet, källarutrymmet, tvättstugan eller garaget. Utrymmen som människor lägger minst tid och pengar på att förbättra… Att lägga Bergoplattan i ett garage tar bara några få timmar och när du är färdig har du bytt ut ett tråkigt, kallt och oinbjudande golv till ett snyggt, skönt och underhållsfritt.

– Vi vill att konsumenterna får vetskap om att det finns den här lösningen för sitt betonggolv. Och att du inom ett par timmar bytt ut det till ett snyggt och underhållsfritt golv. Du behöver inget förarbete, du kan lägga det direkt på betonggolvet även om det skulle vara lite ojämnt. Det är väldigt smidigt i jämförelse med att lägga ett klinkergolv. Då måste du ta reda på om det är olja i golvet och måste du avsyra eller om det är målat, ta bort färgen. Du lägger bara Bergo-golvet, som små pusselbitar med hjälp av en gummihammare. Och inom några få timmar har du lagt hela golvet, berättar Emil Lindén, VD för Bergo Flooring.

ETT GOLV SOM ÄR UNDERHÅLLSFRITT OCH FUKTSÄKERT

Med Bergoplattan i ditt garage, behövs inget underhåll och det är fuktsäkert, det vill säga, det tar inte skada av fukt som kommer ovanifrån eller underskjutande fukt som finns på betongplattor. Den ventilerar och stänger inte inne någon fukt. Sedan så är golvet väldigt lätt att hålla rent. Många kan bli lite osäkra ifall de exempelvis skulle välja en Bergoplatta med hål till garaget, där det ofta samlar sig grus och damm. Men det är hålen som är de fiffiga och som håller ytan ren och snygg.

– Det är lätt att hålla rent för att smutsen trillar ju ner i hålen och ofta vid ingångspartiet, precis som en stor skrapmatta. Det innebär ju att ytan du rör dig på är ju ren. Undertill ligger gruset och bara med en helt vanlig hemmadammsugare sugs allting upp, berättar Emil.

Normalt städar du ju inte garaget så ofta och detta gör ju att det ofta samlar sig smuts. Men med Bergoplattan stannar smutsen under ytan och du drar inte med dig smutsen runt, under dina skor och fötter. Du går runt på en torr och ren yta och kan i princip gå runt i strumplästen i garaget, så rent är det. Likadant om man kör in en bil i garaget, säg att det är på vintern och det är snö och slask, då droppar ju detta ner från däcket i golvet och det bildas en pöl. Istället för att plaska runt i denna pölen så får du ju dränering genom golvet, vattnet rinner igenom hålen och bildar samma pöl, men du slipper gå på det och sedan ventileras det fritt eller rinner till golvbrunnen. Golvet kommer helt enkelt vara snyggt och rent tills du städar det.

ETT GOLV SOM PASSAR BRA TILL FÖRRÅDSUTRYMMEN OCH BASTU

Skall du exempelvis måla ditt förrådsgolv är det en jättejobbig process att bara få ut allting. Men det fiffiga med Bergoplattan är att du kan börja i ena hörnet av förrådet och sedan allteftersom du är klar så kan du bara lasta upp det på golvet. Du flyttar cykeln till ena hörnet, lägger golv, och sedan flyttar du tillbaka cykeln. Det blir ett fantastiskt alternativ man sparar massa tid. Och dessutom förhindrar Bergoplattan den underskjutande fukten att komma under dina pappkartonger, vilket annars skulle orsaka mögelskador.

-Dessutom är plattan suverän i bastun, där man kan snygga till golvet med en snygg färg eller varför inte tvättstugan? Lägger du ett nytt golv på det gamla utrymmet så får du en helt ny upplevelse av din tvättstuga som räcker väldigt långt. Det finns helt enkelt många utrymmen i bostaden som skulle framstå som mycket trevligare och mer funktionella genom att lägga Bergoplattan. Det är väldigt lite tid och pengar för att göra stor skillnad, avslutar Emil.

Text: Linda Johansson

Annons