Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Sport 3 sep 2019

Hajens Lekland – populärt utflyktsmål för barn och föräldrar

Array

Havstemat, inbjudande lekvärldar, barnkalas och kaféet lockar många

När man gläntar på dörren till Hajens Lekland i Kungsbacka så strömmar det ut glada rop och skratt, från både föräldrar och barn. Sen möts man av skuttande, klättrande, cyklande, åkande, spelande och hoppande barn från alla riktningar. Somliga föräldrar pustar ut i kaféet med ett öga på sina barn, medan andra föräldrar är aktiva och lekfulla. I det färgglada leklandet, dekorerat i ett tema från havet och dess djup, träffar vi grundaren Ugur Eken:

– Hinderbanorna, fotbollsgården, klätterställningarna, cykelbanan, rutchkanorna, bollhaven, babyhörnan och hockeyborden är bara några av dom populära aktiviteterna. Och, många tycker det är jätteroligt att ha sitt barnkalas i rymd- eller discorummet.

En aktiv mötesplats

Bland föräldrarna möter vi Emma Eriksson med dottern Saga, från Mölndal:

– Det är så härligt att barnen kan leka loss ordentligt. De får massor av motion och stimulans, och ibland hittar dom nya vänner. Det är kul även för oss vuxna att vara med i leken, eller träffa andra föräldrar.

Gästerna får leka hur länge de vill för entréavgiften, utan tidsbegränsning, och det krävs ingen bokning. Och, trots att det är mycket folk under Villanytts besök så är det aldrig trångt eller köer till barnens aktiviteter. Ytorna är stora, rummen är många och det finns många gångar, platser, planer och saker att utforska.

Hajen – en levande maskot

Hajen själv kommer ut bland gästerna flera gånger på helgerna, för att kramas, dansa och hälsa alla välkomna. Kanske någon förvånas över att en haj är så snäll och dessutom gå på två ben, men han är mycket omtyckt av barnen.

-Ja, Hajen är ofarlig, men annars är säkerhet viktigt. Hela leklandet är godkänt med alla tillstånd, och uppbyggt av ett internationellt företag som är specialiserat på roliga men säkra lekland, berättar Ugur Eken.

Det märks att Ugur och personalen också gläds av stämningen och barnens energi:

– Ja, glädjen är det bästa med jobbet. Det händer att jag själv tar rutschkanan som en genväg från andra våningen ibland, ler Ugur.

Text & foto: Tom Swales

Annons