Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 2 okt 2022

Gör plats för integrerad arbetsplats

Hybridarbete är här för att stanna. Så hur kan man integrera en arbetsplats i hemmet på få kvadratmeter, utan att göra kontor av köksbordet? Villanytt frågade Jens Backman på Organised by Sweden vad som är smart att tänka på.

 Vi är välkomna tillbaka till kontoret igen. Men ändå väljer många att jobba hemifrån ett par dagar i veckan. Visserligen saknar många sina kollegor och skvallret vid kaffemaskinen men få vill tillbaka till den gamla ordningen som krävde kontorsnärvaro alla dagar i veckan.

– Under pandemin var det inte många som hade en arbetsplats att slå sig ner vid, köksbordet fick duga. Skillnaden nu är att vi måste hitta en permanent och långsiktig lösning på att skapa ett minikontor hemma, säger Jens Backman.

Många har inte heller tillgång till ett arbetsrum, utan måste hitta en vrå eller en ledig plätt. Kanske i köket, sovrummet eller rent av vardagsrummet.

– Ergonomi är viktigt, men utmaningen är att skapa en estetiskt, funktionell arbetsplats som smälter in i den övriga inredningen. Ett rum som varit vikt för en sak måste nu klara av flera funktioner. Detta påverkar upplevelsen av ett hem, menar Jens Backman.

Så vad är det första man ska tänka på förutom ergonomi, eluttag och access till wifi?

– Egentligen allt det som någon tänkt ut på kontoret ska även fungera hemma. Fuska inte, det är trots allt en riktig arbetsplats vi talar om. Hitta en lämplig yta, där man inte stör varandra. Det handlar inte bara om ljud utan också själva upplevelsen – det är inte roligt att komma hem till ett stökigt skrivbord, säger Jens Backman.

Ja, det är lätt att göra misstaget att arbetsplatsen inkräktar på hemmiljön. Därför måste den kunna integreras och rymmas inom ramen för ett hem.

– Hyllsystemet från Organised är multifunktionellt hyllsystem och innehåller en mängd olika delar och färger. Det innebär att man kan lösa förvaringsbehov i de flesta av hemmets rum. Vi har också en enkel arbetsskiva som går att ställa på olika höjder och med uttag för kabeldragning, berättar Jens Backman.

Det finns också en hållbar aspekt när det kommer till Organised hyllsystem. De är utformade för att kunna byggas om allt eftersom behoven och livssituationer förändras över tid. Jens Backman tipsar om deras digitala ritverktyg för att själv kunna skissa fram en personlig lösning.

– Våga vara kreativ och bygg utifrån dina faktiska behov. Det är hela poängen!

Text: Eva Rydinger

Annons