Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Mat & Dryck 16 jan 2018

Gör matlagningen till en aktivitet

Tundragrillen by Muurikka har tillverkats i Finland sedan 1993, men är relativt ny i Muurikkas sortiment. Dess historien började i Lappland där mat, värme och respekten för stål är viktig. Tanken var att skapa en öppen spis i kåta för att laga mat i en varm och trivsam atmosfär. Det är inte en grill du drar med dig på utflykten eller tar med i båten. Nej, det här är en rejäl pjäs som du med fördel placerar på gården eller altanen.

– Du kan sätta grytor, halstra fisk, koka kaffe och mycket mer på grillen. Gemenskapen i att laga mat tillsammans i utomhusköket gör det hela extra trevligt. Matlagningen blir en aktivitet för alla, säger Lena Hörnell, säljare på Hörnells, som är svensk distributör av Muurikka från Finland och tyska Lotusgrillen.

Ha den framme året runt

Tundragrillen är tung, stor och tålig, tillverkad i stål och försedd med rostskydd, vilket gör att den kan stå ute året runt. Och för att skydda den lite extra mot regn och rusk kan man komplettera med en huva.

– Att tända en brasa där du också kan laga mat är trevligt. Det är hög mysfaktor att samlas runt brasan tillsammans för att gemensamt laga hela måltiden, och inte bara grilla en korv. Du kan använda kol eller ved och kan kombinera med hela Muurikkas övriga sortiment med rökugnar, stekhällar, grillpannor, spett och olika kokkärl. Allt som du kan laga inne, kan du också laga ute.

 

Text: Maria Felldin

Annons