Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål | Sport 31 jan 2020

Golfresor med smidighet, kamratskap och trygga garantier

Sunbirdie erbjuder både långa och korta golfresor, men deras populära longstay-paket tilltalar ständigt fler. Det beror inte enbart på härliga destinationer utan även på att skaran av golfälskande pensionärer växer, med friheten att stanna längre. Dessutom tjänar miljön på längre vistelser, i stället för många klimatbelastande resor. Att lämna huset på vintern och skruva ner uppvärmningen, kan vara en fördel för både miljön och den egna plånboken, förklarar Mikael Andersson på Sunbirdie.

Den helsvenska researrangören Sunbirdie är marknadsledande på golfresor med längre vistelser.

–Ja, för många resenärer är miljöfördelar med long-stay en tänkvärd faktor. Många vill ju vara ansvarsfulla förebilder för sina miljöengagerade barnbarn. Men, viktigast är ändå golfresandets sociala aspekter som ger resenärerna nya vänner, tillsammans med riktigt bra golfupplevelser. Och, det har alltid varit vårt fokus, berättar Mikael Andersson. 

Sunbirdie sticker även ut med sina flexibla ankomst- och avresedagar, där resenärerna fritt kan välja passande veckodagar.

–Ja, många ser nog även en trygghet i att vi är ett svenskt företag, som arbetar enligt svenska regler. Vi har ju svenska värdar på de flesta destinationer och resan betalas med svenska kronor som då inte påverkas av internationella valutaläget, även om man köper resan långt innan. För resenärernas trygghet har Sunbirdie kapital deponerat hos Svenska kammarkollegiet, så att det alltid finns resurser för resegarantier om bolaget inte skulle kunna fullfölja sina åtaganden. 

Sociala och kamratliga värden

Med golfen som en gemensam aktivitet som gärna utövas i sällskap, så skapas alltid nya vänskapsband på resorna. 

–Ja, möjligheten att få nya vänner är lika uppskattad bland ensamstående som hos resande par.

Villanytt ber Mikael Andersson tipsa om särskilt bra golfdestinationer, förutom populära Spanien.

–Oj, jag gillar ju alla våra resmål, men vill man prova många olika banor så har södra Spanien ett jättebrett urval. För de som önskar hög kvalitet, service och komfort på boende och golfanläggningar så är Algarve riktigt populärt. Och, för den som redan golfat mycket i södra Europa vill jag föreslå Sydafrika eller Mauritius, som kan bjuda på en exotisk upplevelse. Annars är ju Toscana och Sicilien jättefint, men även en golfresa till Kreta kan bli en annorlunda upplevelse.

Läs mer: www.sunbirdie.se

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny bastu.

 

 

Annons