Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål | Sport 14 aug 2022

Golf på anrik bana lockar sommarspelare

Under sommaren passar många golfintresserade på att prova banor på andra orter. En av banorna som attraherar både gäster, sommarboende och bofasta klubbmedlemmar under säsongen är Fjällbacka GK. Klubbchefen Ture Eriksson är entusiastisk över tillströmningen under sommaren.

Fjällbackas skärgård bjuder in till båtliv, fiske och surfing. Men också golf. Fjällbacka GK:s bana i den vackra dalgången anlades 1967 och rankas idag som en av de femtio bästa i Sverige. Här anordnas årligen den prestigefyllda tourtävlingen Stora Hotellet Fjällbacka Open, där många etablerade stjärnor på Europatouren har tävlat. 

– Efter pandemin, så är det extra roligt att uppleva en normal högsäsong med tävlingar och gästande spelare. Och det är skönt att se hur golfens värde som sällskapsspel med vänner och familj lever, säger Ture Eriksson.

Lång säsong

Ture berättar att banan passar alla typer av spelare. Den är varken lång eller särskilt kuperad och inte heller så kuperad, vilket särskilt uppskattas av de äldre spelarna. Samtidigt får de som är riktigt duktiga sina utmaningar vid greener och greenområden. Och som nybörjare kittlas man av att spela över den glittrande Anrås-älven som slingrar sig runt banan och mynnar ut i havet, precis bortanför golfklubben. 

– När banan byggdes hade man mindre tillgång till mark, och därför går banan förhållandevis snabbt att ta sig runt. Därför ligger också utslagen nära föregående håls green och det blir inga långa transporter. Dessutom är det aldrig besvärligt att leta boll då banan inte har högt gräs som en hedbana har. Men Anrås-älven tar en del bollar såklart, skrattar Ture.

Golfbanor i närheten

Den som vill prova andra golfbanor i Fjällbackas närhet har flera trevliga banor att välja på.

– Närmast oss är Mjölkeröd, 1,5 mil norr om oss, som är en park- och skogsbana. Lite längre bort ligger Strömstad och Dynekilen. Söderut hittar man till exempel Sotenäs och Torreby. Det är häftigt, även om vi är ute på landsbygden, att banorna ligger så nära varandra.

Villanytt noterar att gästspelare som kommer med husbil eller husvagn har en camping alldeles i närheten. 

– I närheten finns också vandrarhem och hotell. Stora hotellet i Fjällbacka är givet och även Tanumstrand Konferens.  

 

Text: Eva Rydinger

Annons