Bilar 7 mar 2019

Glöm inte att rostskydda din nyinköpta bil

När man väljer att rostskydda bilen skall det göras när den är helt ny. För då blir effekten av rostskyddet som allra bäst. Och när du väljer att rostskydda, vänd dig till ett företag som är auktoriserad rostskyddsbehandlare, då äventyras inga garantier. Ett företag som utför rostskyddsbehandlingar med världsledande behandlingen Dinitrol, är Slakthusgatans Rostskydd.

Slakthusgatans Rostskydd ligger i Gamlestaden, i Göteborg, och på adressen har de varit verksamma rostskyddsbehandlare sedan början av 70-talet. Nu drivs företaget av Krister Nilsen men från början var det hans farfar som drev företaget, som sedan övertogs av Kristers far och farbror. De senaste 15 åren har Krister tillsammans med sin farbror och när han gick i pension, blev Krister själv. Alltid när det plingar i klockan och det går i dörren blir han glad.

– Det roligaste är att man får träffa så mycket olika och nya människor hela tiden. Och det är ju roligt också eftersom man jobbar själv, berättar Krister.

Till Slakthusgatan kommer man med sin bil när man behöver bättra på sitt rostskydd. Och Krister kan inte uppmana mer noggrant, man skall komma när bilen är helt ny! Det är ingen idé när rosten redan börjat visa sig, för det går inte att rost skyddsbehandla en rostig bil. Detta är också en uppmaning från bilåterförsäljarna, som rekommenderar detta.

– Det skall göras så snabbt som möjligt och de skall komma in när bilarna är helt nya och det finns inget bättre tillfälle för då får det bäst effekt. Så att folk inte väntar! Och enklast är att ringa hit för att boka en tid, berättar Krister.

Den vanligaste rostskyddsbehandlingen han utför är Dinitrol TKD som är den mest kompletta rostskyddsbehandlingen och där han är auktoriserad dinitrolutövare. Den är unik genom sin omfattning och långtidsverkande effekt och rekommenderas om din bil helt saknar någon typ av extra rostskyddsbehandling.

– Vi är auktoriserade att utföra behandlingen och därav så äventyras inga garantier, som rostbilsgaranti, nybilsgaranti och lackgaranti, och det finns vissa biltillverkare och importörer som kräver att behandlingen måste det göras på en Dinitrol-anläggning, just för garantiernas skull. Dinitrol är ju världsledande när det gäller rostskyddsprodukter just för att de utvecklar dem, arbetar för att de skall bli mer miljövänliga och samarbetar med bilfabrikerna helt enkelt, avslutar Krister.

Text: Linda Johansson

Annons