Ekonomi 5 mar 2019

Glöm inte att försäkra din allra bästa kompis

Dem där mörka och trogna hundögonen som tittar på dig och ger dig massa energi, oavsett vilket humör du är på. Som bara är din allra bästa vän, genom alla väder och svängar i livet. Glöm inte att försäkra din kompis, och gör det helst så tidigt som möjligt, för att garantera att du kan hjälpa till, ifall han eller hon blir sjuk. Agria Djurförsäkringar är Sveriges mest omtyckta och största försäkringsbolag för djur, och här brinner alla för djur. Hit vänder du dig redan första dagen, du får din valp eller kattunge i famnen, för att garantera honom eller henne, ett lyckligt, hälsosamt och säkert liv.

Hos Agria finns världens största skadedatabas för djur, som hund, katt, häst, smådjur och lantbruk. Och i och med all kunskap och att de varit en aktör länge på marknaden, besitter de värdefull kunskap och erfarenhet och kan skräddarsy en försäkring, för ditt älskade husdjur. Har du till exempel en labrador, finns en labradorförsäkring, och det finns även rabatterade försäkringar för djur, när du till exempel kommer in med dem, när de är små. Det är av oerhörd vikt att försäkra djuret, redan från valp- och kattungestadiet, altså när det är nyfött, för då är försäkringen obruten och du ger den bäst förutsättningar för att kunna leva ett skadefritt liv. Och du har också den ekonomiska möjligheten att faktiskt kunna hjälpa till. För vad skulle vara mer hjärtskärande än att se sin allra bästa vän bli sjuk, och inte kunna hjälpa till?

-Vi på Agria brinner för djur. De flesta av oss som arbetar här har djur, och vi har empatin och förståelsen för vad en djurägare går igenom om deras husdjur åker på en sjukdom. Det kan bli oerhört kostsamt om ditt husdjur råkar ut för en olycka, men har man en försäkring hos oss, behöver man inte betala allting själv och dessutom har vi olika höga premier beroende på ras av exempelvis hund. Vet man att man skaffar en hundras med hög sjukdomsrisk, blir premien högre och så vidare. Och vill man hålla sina kostnader nere, skall man exempelvis välja en ras, som har mindre sjukdomar. Och alla dessa saker måste du överväga innan du skaffar ett husdjur, berättar Patrik Olsson, Affärsområdeschef Sällskapsdjur.

MÖJLIGHET TILL KOSTNADSFRIA VIDEOSAMTAL MED VETERINÄR

Genom försäkringen har du även möjlighet till kostnadsfria videosamtal med en veterinär. Hit kan du ringa när du känner dig osäker på sjukdomsförloppet och samtalet kan avgöra om du kanske verkligen måste åka in med ditt djur direkt, eller om symtomen som han eller hon visar kan vara ofarliga. Ifall du exempelvis skall hämta en valp eller kattunge kan det vara bra att ringa till Agria några dagar innan så hjälper de dig med allt det praktiska.

– Det är viktigt för oss att få in kattungarna och valparna direkt för det händer mycket det första levnadsåret och det kan som djurägare vara svårt att ha hel kontroll i början. Det är av stor vikt att ha en försäkring hos oss och vi vill stå för tryggheten och uppbackningen av ditt husdjur, avslutar Patrik.

Text: Linda Johansson

 

Annons