Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Ge dig själv tid med städhjälp

Livet tar tid. Allt ska hinnas med. Det är arbete, barn, husdjur, äldre föräldrar, vänner, träning och framför allt hushållsarbete. Hur ska tiden räcka till? Stressen ökar och vi vill ju ha det rent och snyggt omkring oss. Med städhjälp av Städbolaget får du mer tid över till det du älskar.

Städhjälp i hemmen hos privatpersoner har ökat och fördelen med RUT-avdrag har säkert bidragit till det. En annan är att många uppskattar att komma hem till ett välstädat och rent boende som luktar gott. Genom att använda sig av någon som regelbundet eller sporadiskt städar professionellt med rätt handlag, rengöringsmedel och maskiner köper de sig tid till att umgås, varva ner och göra något annat som de önskar.

– Vi försöker i möjligaste mån se till att det alltid är samma person som kommer hem till våra kunder, säger Anna Wdzieczna, teamledare, det skapar förtroende och trygghet. Varje kund bestämmer själv vad de vill ha hjälp med och hur ofta.

Pandemin har ställt högre krav på hygien

Anna berättar att de utför all slags städning och hjälp i hemmen men också på kontor.  Det kan förutom vanlig rengöring av ytor vara byten av sängkläder, tvätt, strykning, fönsterputs och flyttstädning. Hon säger att det är speciellt inför större helger som många sätter stort värde i att få hjälp. Exempelvis att torka ur skåp och rengöra ugnen. När de väl skapat en kontakt händer det att de även använder sig av deras hjälp på företaget.

– På många kontor har vi elektrodesinficerat för att få det helt hygieniskt rent, säger Anna. Pandemin har gjort att många tänker till lite extra på städningen. All vår personal är utbildad och vi tänker på materialvalen för att vara miljövänliga.

Slipp dåligt samvete med städhjälp

Att hålla rent hemma är för många något av ett dåligt samvete och många gånger en syssla som får stå tillbaka för något annat som måste göras, menar Anna.

– Då kan det vara ett smart val att betala för hemstäd, så blir hemmet rent utan stress och dåligt samvete, säger hon, och när det är dags för storstädning behöver det inte bli något som känns oöverstigligt. Inte heller flyttstädningen efter den gamla bostaden som gärna blir en sak för mycket.

Text: Sabine von Borgstede

Annons