Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål 9 nov 2023

Gåtfull weekendlyx på Sundbyholms slott  

På Sundbyholms slott går gastronomi och mysterier hand i hand. Slottets slottsfru Christin Widerberg guidar Villanytts läsare till en annorlunda, gåtfull och underhållande weekend.

Till Sundbyholms slott söker sig de som vill unna sig lite lyx eller njuta av de vackra omgivningarna. Men hit söker sig också de som vill bli kittlade av något mer än en gastronomisk upplevelse. Här bjuder nämligen slottet in till teater och mysterier – en gåtfull weekend i historisk miljö.

 – Vårt slott passar perfekt för mordgåtor. Men ingen behöver vara rädd, ett medium har sagt att det bara finns snälla spöken här, skrattar Christin Widerberg.

Mordweekend med Kuppen och Testamentet

Ja, för de som vill kittlas och ha roligt är en Mordweekend på Sundbyholm ett överraskningarnas val. De spännande mordgåtorna Kuppen och Testamentet leds av två professionella skådespelare som blir lite av lekledare. Och vid sidan om mordgåtorna serveras självklart en vällagad trerätters middag att njuta av.

 – Båda gåtorna är mycket interaktiva och den som vill kan få en aktiv roll. Då får man ett enkelt dokument före middagen så att man kan förbereda sig, säger Christin.

Maskeradbalen och Butlern för stora middagar

Ett annat populärt koncept är mordgåtor med skådespelare, Maskeradbalen och Butlern. Dessa mysterium är inte lika interaktiva även om gästerna fortfarande känner att de är med skådespelet.

 – Detta blir en annorlunda kväll. Folk tycker det är roligt – inte kusligt. Det är mer humoristiskt än att det är otäckt. Stämningen är hög!

Julbord med gåtfullt tema

Från slutet av november bjuder man in till ett julbord där en kuslig mordgåta sätter lite extra guldkant på julstämningen.

 – Mysteriet som får upplevas under julborden utspelas på 20-talet och gästerna dras in i en spännande historia. Det är inte samma interaktivitet, men man får vara med och gissa. Det är verkligen en upplevelse, säger våra gäster!

Gåtan om champagne

Lika gåtfullt – men på ett annat sätt – är champagneprovningarna på Sundbyholms slott som anordnas tillsammans med slottets sommelier.

 – Under ett blindtest lär du dig hur du kan skilja champagne från cava och prosecco. Vår sommelier är väldigt humoristisk, det blir aldrig högtravande och tråkigt. Och man lär ju sig mer om man har roligt!

 En nyhet i februari är The Macallan Weekend, där man utmanas att känna igen en 25-årig whisky bland olika 12 till 18-åriga sorter.

 – Att dricka denna fina skotska whisky på ett gammalt svenskt slott kommer att kännas alldeles lagom gåtfullt och mystiskt, säger Christin.

Naturen och omgivningar

Men även om mordmiddagar står i centrum är det ingen som lämnar Sundbyholm utan att ha intagit de vackra omgivningarna. Slottsparken, sandstranden och den vackra marinan inbjuder till härlig paus och nytt syre.

 – Slottet ligger väldigt vackert. Och den som inte kan eller vill ta sig ut i naturen kan uppleva Mälarutsikten från slottet och från de flesta hotellrum, avslutar Christin Widerberg.

Text: Eva Rydinger

Annons