Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Kultur | Livsstil 23 feb 2018

Galleriet med ett brett spektrum av olika konstnärliga uttryck

Array

Genom skyltfönstren på hörnet vid Karl Gustavsgatan och Vasagatan, syns Galleri Backlunds stora lokaler. Här finner du konst i många olika stilar och material, allt ifrån prisvärda tryck, till akryl- och oljemålningar i alla möjliga format och färger, samt skulpturer i brons och betong. Galleriet stänger inte några dörrar, utan är öppet för olika konststilar.

Den värmländske konstnären Joakim Johansson är aktuell med en separatutställning, från den 24 februari till och med den 11 mars, på galleriet.

– Han målar dramatiska målningar i en realistisk stil och i stora format. Det kommer att bli en väldigt spännande utställning, berättar Lars Backlund, Gallerist och ägare.

Galleri Backlund ställer ut både internationella konstnärer, som Kjell Engman och Odd Nerdrum, och mer lokalt kända konstnärer, som Per G Hansson och Ulla Ohlson. Här anordnas både salonger – med ett flertal utställande konstnärer – och separatutställningar. Oavsett vilken utställning som visas, går det alltid att se ett stort urval av konst i det som kallas för korridoren. Här finner du till exempel verk av Lennart Jirlow, Ernst Billgren, Caroline af Ugglas, Karl Mårtens och Linn Fernström.

– Den visar på myllret av konst som vi har. Folk brukar uppskatta att de kan gå in och titta och rota efter sin egen skatt, berättar Ida Gudmundsson, Gallerist.

Både Lars och Ida vill att så många som möjligt skall ta del av konsten, vare sig de köper eller bara tittar.

– Det är många som kommer hit och handlar och andra som bara tittar, men alla är lika välkomna hit! avslutar Lars.

Text: Linda Johansson

Annons