Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil 17 feb 2020

Galleri Knastås i Onsala välkomnar med kvinnlig frimodighet

Margareta Sölvelands målningar gläder och lockar

Det är sannerligen mellan utställningarna, när verken är hemma, som man får den största upplevelsen av en konstnär. I Margatera Sölvelands välkomnande showroom, på Onsalahalvön, möts besökarna av en stor bildvärld fylld med humor, levnadsglädje och skicklighet.

Var inspirationen kommer ifrån?

–Jag älskar att måla människotyper med mycket karaktär, och gärna i rörelse. Inte modets ideala utseenden, utan frimodiga och starka kvinnor, med naturliga kroppsformer. Betraktaren ska kunna känna igen figurernas sinnesstämning och känna medverkan i en avbildad dans, en rörelse, ett samtal på kaféet eller en omfamning. Eftersom jag har målat mycket i Provence, så är många scener inspirerade av franska barer, parker och gatumiljöer, berättar Margareta.

De flesta kvinnorna i målningarna ser ut att leva ett härligt liv, samtidigt som andra är försjunkna i funderingar, så som livet är.

Formaten växlar fritt mellan små humoristiska kort, upp till två meter höga målningar och på bordet ligger hennes bok ”Leva och måla i Provence”, som besökare kan köpa.

–Jag är nästan alltid på plats men bäst är såklart att ringa innan, hälsar Margareta Sölveland.

Se mer: www.solveland.se

Text & foto: Tom Swales

Annons