Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Froda ger småföretagare lån i förenklat koncept

Array

När småföretagare ställs inför investeringar som inköp av maskiner och utrustning, eller utökning av sortiment och personal, så krävs kapital. Froda är företaget som utvecklat ett enklare koncept för just den typen av småföretagarlån, förklarar Frodas grundare Oliver Mohseni:

Froda vill hjälpa småföretag att växa och förverkliga sina idéer, snabbt och enkelt. Man ansöker om lånet på vår hemsida, och ansökningsprocessen tar bara tre minuter. Man fyller i hur mycket man vill låna och identifierar sig med bank-ID, och sen får man vår offert i ett mejl. Tycker man då att villkoren ser bra ut så godkänner man enkelt med sitt bank-ID, och får pengarna utbetalda. Vi tar betalt med ett fast pris för varje vardag, och beloppet dras automatiskt för enkelhetens skull och låntagaren slipper då planera för tunga månadsfakturor, berättar Oliver.

Amortering ger kunden glädje

Oliver Mosheni menar att vanliga banker är duktiga på att hjälpa privatpersoner och stora bolag, men deras lånemodeller passar dåligt för en liten restaurang eller en butik.

–Vi tittar inte lika mycket på kreditupplysningen, utan mer på försäljningen. Och det gör vi genom att se på transaktionskontot, och bedöma hur stort lån som intäkterna håller för.

Även konceptet för återbetalning är unikt:

–Kunder nämner ofta att den här dagliga automatiska betalningen är bra. Vi kräver amortering, men det ger kunden en glädje i att se lånet snabbt återbetalas. Kunden vet alltid från början vad lånet kommer att kosta. Och vi skickar inte krav och påminnelseavgifter direkt när ett betalningshinder uppstår, utan löser det tillsammans, förklarar Oliver.

Möjliggör etableringar

Oliver Mosheni berättar vidare att han själv blir lycklig av att ibland få höra företagarnas tacksamhet och glädje över att Froda trodde på deras idé och ville investera i den.

–Jag tycker det bästa med Frodas koncept är att vi möjliggör för många, en hel del nysvenskar faktiskt, att etablera sig.

Villanytt kan varmt rekommendera er som företagare och i tillfälligt behov av extra kapital att läsa mer på www.froda.se

Text: Tom Swales

Annons