Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Fönster 30 jan 2019

Från bräda till allmogefönster

Array

Älvdalsfönster AB har sin fabrik i Älvdalen, Dalarna. De levererar sina Kulturfönster över hela Sverige. Bröderna Erik och Mats Peterson är fjärde generationen som driver företaget som specialiserat sig på att tillverka allmogefönster och specialfönster i tätvuxen furu med hög andel kärnved. De tillhandahåller även Ytterdörrar och Vridfönster, som kan fås med Aluminiumbeklädnad.

Älvdalsfönster värnar om det gedigna hantverket med moderna tillverkningsmetoder. Fönstren har äkta kittad spröjs. Fönstren och Fönsterdörrarna kan beställas i 1+1 eller 2+1-glas och fås specialtillverkade för just ditt hus, fritidshus, tillbyggnad eller glasveranda.

– Vi hjälper kunden att hitta lösningar till att ersätta fönstren i det gamla huset eller för de som bygger nytt men vill bevara den svenska byggnadsvårdstraditionen, säger Erik Peterson.

De har olika alternativ på beslag och gångjärn. Snickerierna kan beställas målade i olika kulörer eller vita även omålade. Genom att de tillverkar direkt efter kundens önskemål och inte har mellanhänder har konsumenten bara en kontakt och får hjälp och tips direkt av de som tillverkar. De har inget på lager utan tillverkar mot order direkt till dig. Det ger ett gediget, hållbart fönster i gammal stil med den moderna tidens alla krav på täthet, energieffektivitet och kvalitet.

Text: Sabine von Borgstede

Annons