Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 23 apr 2022

Förvara och arbeta på få kvadratmeter

Bor du på få kvadratmeter och behöver förvaring som går att anpassa till livets svängningar? Skalbara förvaringssystem kan vara svaret på frågan. Jens Backman, vd och ägare till ORGNZD by Sweden, brinner för hållbar smart design för livets alla skeenden.

De flesta bostäder som byggs idag har små förvaringsutrymmen. Därför kan ett förvaringssystem med flera funktioner vara smart.

– Många behöver både öppen och dold förvaring, både för böcker och prylar. Men också en arbetsplats där man kan gömma sina pärmar bakom luckor, menar Jens Backman.

Multifunktionell förvaring

När människor fick rådet om att arbeta hemma under pandemin var det inte många som hade en arbetsplats att slå sig ner vid. Många gånger fick köksbordet duga.

– Utformningen av vårt förvaringssystem öppnar upp för möjligheten att till exempel bygga en hemarbetsplats. Genom att enkelt koppla på en arbetsskiva kan man anpassa för aktuella behov. Vi såg att det fanns en efterfrågan på en multifunktionell möbel som man kan leva med hela livet. Ett system som kan utvecklas som man vill och som är enkla att både bygga upp och bygga om. Med vårt system räcker ett vattenpass och en skruvmejsel, säger Jens Backman.

Moderna möbler online

Under pandemin har den digitala handeln ökat mycket, även inom möbelbranschen, berättar Jens. Att finnas online öppnar också upp för nya digitala möjligheter.

– Vi har ett digitalt ritverktyg som ligger på hemsidan. Med detta kan du själv rita in och leka med vilken kombination och färgställningar du vill ha, och sedan se vad det kostar. Vill man känna och klämma på möblerna finns de i verkligheten också hos återförsäljare som till exempel Folkhemmet och Möbelmästarna.

Smart utformning

Jens Backman och hans team har jobbat i möbelbranschen under många år, och tar nu med sig erfarenhet och frågeställningar in i produktionen. Benen är till exempel ställbara om det skulle finnas ojämnheter eller en matta på golvet. Dörrarna är släta med push open-funktion och self closing.

– Vi vänder oss till de som vill ha ett vackert och funktionellt hem. De som bryr sig mindre om prestige och kända varumärken och som inte riktigt känner sig hemma på fina gatan. Formgivarna bakom förvaringssystemet borgar för både funktion och kvalitet. Hans Thyge & Co har lång erfarenhet och samarbetar med flera kända möbelvarumärken.

Hållbarhet

Att företaget arbetar med hållbart, certifierade leverantörer ser Jens som en hygienfaktor. Men det finns också ytterligare dimensioner på detta – produktionen av möblerna finns i Sverige och Litauen.

– Systemet är skalbart. Du kan göra möbeln både mindre och större, vilket gör att du kan leva med den hela livet och i generationer.

Test: Eva Rydinger

Annons