Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Resmål 16 aug 2022

Förmånligt att campa med klubbkort

Intresset för camping, i synnerhet med husbil eller husvagn, är större än någonsin. När svenskarna pausade sitt utlandsresande under pandemin, så upptäckte allt fler våra inrikes campingplatser. Men, bland de som nyligen har skaffat sig ett campingfordon så finns många som helt missar möjligheten till rabatter på ställplatser, gasol, restauranger, drivmedel, färjor och annat. Börje Svärdström, riksordförande i Caravan Club, förklarar fördelarna med medlemskapet.

Caravan Club är inte bara Sveriges största och äldsta campingförening, utan dessutom vår näst största ägare av campingplatser. Flera av klubbens 34 egna campingplatser hör till landets populäraste, bland både medlemmar och den stora campande allmänheten.

–Ja, och som medlem lönar det sig fort, eftersom det ger förmånligare pris på så mycket som alla campare, husbils- och husvagnsresande behöver. Inte bara på våra campingplatser, utan också hos många samarbetspartners, både inrikes och utomlands. Medlemsfamiljerna har fina rabatter på försäkringar, välbesökta besöksmål, påfyllning av gasol, besiktningen och de populära färjelinjerna, intygar Börje.

Villanytt noterar dessutom att medlemmar har förmånligare priser på djurparker, nöjesparker, restaurangkedjor, hotell, tillbehör och utrustning för campinglivet.

–Visst. Med 29 000 familjer eller hushåll i klubben så är vi cirka 70 – 80 000 berörda svenskar, som kan njuta av förmånerna. Det gör såklart att många företag vill samarbeta, välkomna och erbjuda något extra för alla medlemmar, säger Börje.

Kunskap, kamratskap och trygghet

Börje Svärdström förtydligar samtidigt att rabatterna ändå inte är det mest värdefulla.

–Det handlar även om vänskap, trygghet och kunskap. Alla väljer såklart själva hur sociala de vill vara, men det är svårt att inte plötsligt ha vänner över hela landet. Det finns en stor trygghet i klubbandan, där man alltid kan gå över till grannen om man behöver praktisk hjälp eller tips.

Villanytt bläddrar i medlemstidningen, som i likhet med klubbens digitala forum, bjuder på frågor och svar kring resor, utrustning, husvagnar, husbilar, tält, grillar, reparationer, skötsel och mycket annat. I kalendern hittar vi olika kurser och evenemang för medlemmar. Börje intygar att de många aktiviteterna och träffarna är mycket populära:

–Alla har visserligen ett gemensamt intresse för campinglivet, men på så många olika nivåer. En del är hängivna entusiaster, medan andra njuter med mer lättsam inställning. En del är intresserade av teknik, andra av upplevelsen eller friheten. Det är kravlöst och alla är lika varmt välkomna att gå med.

 

Text: Tom Swales

Annons