Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Badrum/VVS | Byggnation 6 okt 2021

Förhindra stopp och översvämning innan det händer

Vatten och avloppsystemet är beroende av att ledningarna och rören är hela och rena. Fett sätter sig i rören och är en magnet för smuts och göra att vattnet inte kan rinna vidare.  Överfulla brunnar hindrar regnvatten att spolas bort och kan ge översvämningar. Spolio kommer gärna men ge era rör lite kärlek.

För att underlätta att vårt avlopp och vattensystem ska fungera normalt och med full kapacitet behöver rören vara rena och fria från smutts.  Det säger sig nästan självt men är så svårt att få till regelbundet. Spolio som har beredskap hela dygnet i Göteborg med omnejd har flera tjänster som de kan hjälpa dig med men mycket kan du göra själv.

– Att inte få ner fett i avloppet när man lagar mat är nästan omöjligt, säger Joakim Berg. Mycket fett i avloppet är en perfekt förutsättning för att få stopp.

Fem enkla tips i vardagen

Joakim menar att det finns fem enkla tips som du kan följa för att förhindra att det blir stopp eller översvämning.

  1. Häll aldrig fett i vasken.Torka av med papper och släng i soporna.
  2. Spola riktigt hett vatten ner i vasken regelbundet för att lösa upp eventuell fett som samlats där.
  3. Diska var fjärde diskmaskin i minst 65 grader.
  4. Rengör golvbrunnen minst en gång i kvartalet.
  5. Lossa och rengör vattenlåset under handfatet regelbundet.

Egentligen inga svåra saker att genomföra och de kan förhindra att skada uppstår någonstans i ledningen och påverka hela systemet negativt. Om det är ett hål i färskvattenledningen kan bakterier komma in i dricksvattnet. Dessutom rinner dricksvattnet ut som annars hade kunnat användas.

– Om avloppsledningarna är otäta leder det till att avloppsvatten rinner ut i den omkringliggande miljön, säger Joakim Berg. I värsta fall kan läckande avloppsvatten blandas med färskvattnet.

 

Regelbundna besök

Mycket av Spolios arbete består i att förebygga att fukt och vattenskador ska uppstå. Genom olika metoder kan de inspektera rören och hjälper både privatpersoner och företag. Vi är alla beroende av att avloppssystemet fungerar. Det är en detalj som inte syns men är ack så viktig för att vårt vardagsliv ska fungera.

– Vi hjälper gärna till och kommer när du ringer, säger Joakim, men ge dina rör lite kärlek så kan du själv förhindra mycket.

Text: Sabin von Borgstede

 

 

Annons