Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Larm/Säkerhet 16 jan 2019

Förhindra inbrottstjuven att bryta sig in med revolutionerande larmteknik

Array

Ifall man drabbats av ett inbrott i sitt hem kan den obehagliga känslan hänga kvar lång tid efteråt. Många drabbas av posttraumatisk stress och har svårt att sova om nätterna. Vissa inbrott sker också på dagtid, när personerna är hemma, vilket ökar känslan av oro och hjälplöshet, dygnet runt. Larmglas AB är företaget som tagit fram en larmteknik, som helt förhindrar tjuven att ta sig in i bostaden och som också larmar omedelbart.

Larmglas ville satsa på en trygghetsprodukt som kraftigt fördröjer – och ofta helt förhindrar – inbrottstjuven från att ta sig in. Och deras smidiga och smarta larmsystem bygger på en kombination av två glasrutor, och när den första rutan går sönder utlöses ett klassiskt larm, tyst eller ljudligt, vilket kan kopplas till en väktarcentral. Den andra rutan består av ett skyddsglas som förhindrar själva intrånget. Själva metoden är framtagen och skapad av Leif Svensson, som har 28 års erfarenhet i utvecklandet av larmglas och står som delägare och partner i Larmglas AB.

-Det finns inga andra som jobbar som oss just mot den privata sidan. Vi vill kunna förhindra traumatiska upplevelser för människor som bor i villor och radhus, då ett inbrott skapar så mycket smärta och stress hos personen som drabbas. Metoden använts på exempelvis polisstationer, rättspsykiatrin och fängelser, berättar Lars Gustafsson, delägare och partner.

Lars har över 30 års erfarenhet av säkerhetsbranschen och med sin långa erfarenhet inom branschen sett otaliga inbrott genom åren. Och Leif står för det tekniska kunnandet och har en helt unik kompetens inom just skyddslarmsområdet.

Problemen med de vanliga larmen är att när tjuven slår sönder en fönsterdörr eller en fönsterruta och sedan tar sig in, så tar de sig ut lika snabbt igen. De genomsöker huset även om larmet går och det går så fort, så ingen hinner ju reagera, förrän allting är klart.

– Den här lösningen omöjliggör ett sådant scenario. Tjuven kan inte ta sig in och är larmet dessutom kopplat till en utvändig siren påkallas automatiskt dina grannars uppmärksamhet när de hör att larmet utlöst. Så det är det en väldig skillnad bara mot att ha ett vanligt larm, berättar Lars.

Systemet kan enkelt installeras i både dörrar och fönster och gör att du alltid kan känna dig komplett trygg. Fönsterna är också mycket energieffektiva och kan kombineras med olika typer av energiglas, solskyddsglas, självrengörande glas med flera och allt enligt kundens önskemål! Vi samarbetar gärna med lokala fönsterleverantörer och larmföretag.

Många inbrott kan också ske när personerna är hemma vilket är väldigt obehagligt. Risken för ett överraskningsmöte kan sluta illa och det kan bli oerhört farligt med en konfrontation.

-Det här är en enkel investering i trygghet. Många som blivit utsatta för inbrott beskriver det som en traumatisk och kränkande händelse, som är svår att riktigt återhämta sig ifrån. Man är rädd för att det skall hända igen. Nu kan vi hjälpa dig att förhindra att tjuven ens tar sig in, säger Lars avslutningsvis.

Text: Linda Johansson

 

Annons