Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Okategoriserade 22 maj 2024

Fluffigt, snyggt och hållbart

En soffa kan vara så mycket mer än du tror, både i tid och i ditt rum. Nu kommer fler och fler med fantastiskt fluffiga och gosiga tyger. Joakim Tidén hos Hoomie tipsar om några som dessutom är extra slitstarka och hållbara.

I många hem är soffan eller soffgruppen själva kronjuvelen i inredningen, inte sällan i vardagsrummet. En samlingspunkt för trivsel och umgänge, en älskad plats att hänga och vila i – vi tillbringar mycket tid i våra soffor. Samtidigt är soffan ett blickfång och en centralpunkt även rent estetiskt i rummet och hemmet: Att ha en vacker soffa med karaktär och personlighet är viktigt för många.

Fluffigt, gosigt och snyggt

Likväl är vi ganska konservativa och återhållsamma när det gäller soffans tyg. Bomull, linne och skinn är vanliga material, alla släta och fina – men kanske inte så spännande?

– Varför inte prova ett sofftyg med lite mer liv och känsla i, ett tyg som gör din soffa till en mysig upplevelse att sitta i? Bouclé-tyger till exempel som är lite fluffiga blir allt populärare, eller varför inte ta steget ut och gå Wooly By Nature? Så heter ett superskönt tyg i fårpälsimitation som jag har varit med om att ta fram. Med ett sådant tyg får du en helt ny sorts soffa, säger Joakim Tidén hos Hoomie, e-handel för inredning med fokus på soffor och fåtöljer med egna tygkollektioner.

Hållbart och personligt

En soffa eller en soffgrupp är en förhållandevis stor investering i ditt hem. Därför vill du säkert att den förutom att vara snygg och skön ska hålla för att vara med dig i många år. Här är ofta tyget den svaga punkten.

– Att skapa möbler som verkligen är hållbara är mycket viktigt för oss. Ju längre du kan ha din soffa desto mindre blir ditt klimatavtryck när du slipper köpa nytt. Därför är alla våra tyger framtagna med en slitstyrka i samma klass som användning i offentliga miljöer kräver. Våra två tygserier i polyester Anthology och Loop är fluffiga och mysiga men samtidigt mycket slitstarka.

För dig som å ena sidan vill ha enhetlighet i din inredning och å andra sidan vill prova nya kombinationer, så har Joakim tagit fram ett intressant koncept: Du kan få samma tyg till olika soffor och fåtöljer och själv välja vilket.

– På så vis kan du hålla basen i din möblering samstämmig samtidigt som du kan skoja till det med olika detaljer. Och du kan få en soffa eller fåtölj av känd design i en egen, unik upplaga genom att själv välja tyg och färg.

 

Text: Tobias Christoffersson

Annons