Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | El/Energi 24 jun 2021

Fler köper sin gasol i populära automater

Gasolautomaterna har underlättat gasinköpen för många. I synnerhet längs västkusten och en bit inåt land, där allt fler orter har fått en grön automat på senare år. Husvagnsresenärer, husbilsägare och grillsugna kan numera handla gas dygnet runt, och eftersom automaterna inte kräver bemanning så blir även priserna fördelaktiga. Mer om automaternas fördelar och popularitet förklarar Gunnar Cerén, medgrundare till Gasolautomat.se.

Att på hemsidan kunna se lagerstatusen i varje automat gör de gröna automaterna särskilt intressanta för gasolköpare, och unika jämfört med andra automater.

–Ja, folk ska inte behöva bila med sina tomma flaskor till närmaste ort med automat, och bli besvikna över att deras flaskmodell var slut. Det var en av anledningarna till att vi etablerade det här systemet. Men även för att människor inte ska behöva betala trettio till fyrtio procent mer, när macken är det enda alternativet på många orter.

Andra fördelar som ofta nämns i husbilsforumens kommentarsfält är att självbemanningen går fort, vilket gör att man slipper köa. Samt att automaterna har placerats alldeles intill bilparkeringarna på lättillgängliga handelsplatser.

Hur funkar det?

På frågan om vilka flaskmodeller man kan byta in, svarar Gunnar Cerén:

– Av kompositflaskor har vi formaten pc5 och pc10, och dessutom har vi stålflaskor i formatet p11. Man kan även korsbyta mellan olika format och betala mellanskillnad. Pekskärmarna på våra gasolautomater är tydliga, så det uppstår sällan några frågor. Men skulle man vara nyfiken eller tveksam så kan man se hur det funkar, på en film på hemsidan.

Man sätter in betalkortet och trycker på skärmknappen för exempelvis byte till samma flaskformat som man lämnar. En lucka öppnas och man ställer där in sin tomma flaska, varpå displayen bekräftar vad man lämnat och vad man önskar få ut. Man godkänner, slår kortkoden och vips så öppnas en lucka med den nya flaskan.

Utgår från egen påfyllningsdepå

Eftersom gasol används mycket i utegrillar, gasolspisar, husbilar, husvagnar, myggfällor, terassvärmare och gasolkaminer så är det många som uppskattar den ökade tillgängligheten. En ytterligare förklaring till att de gröna automaterna kan hålla låga priser är stora inköp, förklarar Gunnar:

–Ja, förutom alla automater så har vi vår stora bemannade anläggning, Gasol Göteborg, på Marieholms industriområde. Dit kommer man för att fylla på sina egna behållare, av alla format, och dessutom så fyller vi kunders fasta tankar.

Text: Tom Swales

Annons