Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Mat & Dryck 5 mar 2024

Fixa proteinrika mellanmål läckert och lätt

Ett mellanmål som är snabbt, lätt och dessutom jättegott kan ju rädda vilken eftermiddag som helst, eller hur? Åsa Wendt hos Ehrmann tipsar om färdiga mellanmål som är extra proteinrika och delar med sig av två läckra recept.

Mellanmålet. Så viktigt i vardagen, inte minst om du har en aktiv livsstil och gillar att det händer mycket, varje dag. På väg från det ena till det andra, från jobbet till träningen kanske. Eller under en lugn stund nånstans under arbetsdagen eller på fritiden. Just hemkommen från skolan, ännu med några timmar till kvällsmaten. Så viktigt att fylla på med lite näring och energi – eller för all del bara njuta av något gott (som helst inte är alltför onyttigt).

Variera dina mellanmål

– Samtidigt är det inte alltid så lätt att variera sina mellanmål, eller att hinna få i sig det du behöver. Vi vill erbjuda ett alternativ till traditionella mellanmål som frukt, macka eller kakor. Ett gott mellanmål med mycket protein och inget tillsatt socker, säger Åsa Wendt hos Ehrmann.

Ehrmann var en av de första aktörerna på den svenska mellanmålsmarknaden med en ny sorts puddingar och mousser med högt proteininnehåll.

– Ett färdigt mellanmål som smakar riktigt gott och är lätt att få i sig och som finns i många olika smaker. Alltid med 20 gram protein, låg fetthalt, inget tillsatt socker och laktosfritt.

Skapa själv med lite hjälp

För dig som inte är på språng just idag och som känner dig lite kreativ, varför inte prova att skapa ett helt nytt mellanmål, med lite hjälp? Här följer två recept, lycka till!

PROTEINRIK CHOKLADBROWNIE (4-6 bitar)

Ingredienser: 1 Ehrmann High Protein mousse choklad 200g, 1 mellanstor banan, 1 ägg, 1 tsk vanilj, 0,5 dl vetemjöl, 0,5 msk kakao.

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 185C (över och undervärme). 2. Smörj en bakform och täck den med bakplåtspapper. 3.Blanda samtliga ingredienser i en bunke och vispa till en jämn smet. 4. Lägg över smeten på bakformen och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. 5. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i bitar och njuter av din goda och proteinrika brownie! Tips! Ringla över lite varm High Protein Pudding Choklad/Caramel på toppen.

PROTEINPANNKAKOR PÅ 3 INGREDIENSER (6 pannkakor)

Ingredienser: 1 Ehrmann High Protein pudding vanilj 200g, 1 ägg, 1 dl mjöl. Till toppen: Färska bär, sirap, Ehrmann High Protein pudding choklad.

Gör så här: 1. Blanda samtliga ingredienser i en bunke. 2. Rör om till en len smet (om du vill, lägg i blåbär i smeten). 3.Stek gyllenbruna på båda sidor. 4. Lägg pannkakorna på en tallrik, strö färska bär och sirap på toppen. Tips! Värm upp en Ehrmann High Protein pudding choklad och lägg på toppen!

Text: Tobias Christoffersson

Annons