Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Inredning | Livsstil 30 jan 2023

Fiffiga redskap gör bakningen roligare

Kreativa formgivare har utvecklat många nya köksredskap, som du säkert ännu inte upptäckt. Villanytt lyfter här fram några exempel, med nya och kombinerade egenskaper, från Prylpalatset.se.

Måttskål för flera funktioner

Skålen från Pyrex kan man inte bara mäta upp ingredienserna i. Samma skål kan man även blanda, röra, vispa och hälla upp kaksmeten ifrån. Därmed slipper man byta till andra kärl för olika funktioner. Alltså minskas diskning och kladdig hantering. Extra plus för att den är av genomskinligt och värmetåligt borosilikatglas.

Kavel med inställbar degtjocklek

Kaveln från Quittin har utbytbara sidohjul som gör att degen kavlas till olika önskade tjocklekar. Man kan välja mellan 2, 3, 6 och 10 millimeters degtjocklek.

Spillfri måttkanna för rätt dos

Kannan från Innova Goods har ett smidigt enhandsgrepp som öppnar botten, så att kaksmeten kan rinna ner i kakformarna. På så viss spills inget, som när man häller på vanligt vis. Perfekt för exempelvis muffins och pannkakor. Med de angivna måtten på kannan kan man dosera exakt, så att alla kakor får samma tid för gräddning, och blir lika stora.

Kakautomat som spritsar och formar

En rolig och funktionell pryl är ”småkakemaskinen” som gör det lättare att forma småkakor. Den spritsar ut smeten och formar kakorna på valfritt sätt, beroende på vilket av de tjugo medföljande munstyckena du väljer. Själva verktyget är enkelt att göra rent, och tillverkat av metall med ergonomiskt handtag.

Digital skedvåg

Det kan vara riktigt knepigt att hantera och väga små mängder. Men med denna digitala skedvåg, eller vågsked, får du reda på vikten utan att den behöver hällas upp på en våg. Displayen på skeden säger direkt hur mycket av bakpulver, krydda eller olja som du håller i handen.

Sikt med roterande spridare

Utan en funktionell sikt så är det omöjligt att toppa bakverken med kakaopulver eller florsocker, så det lägger sig snyggt som pudersnö. Även vid redning av sås, undviker man mjölklumpar. Detta siktredskap har ett roterande blad i botten, som finfördelar pulvret av dina ingredienser och låter det pudras ut jämnt. Rotorn och öppnandet av botten, sköts genom att man trycker in det fjädrande handtaget.

Kakformar med ställbar storlek

Få känner till att det finns kakformar med fritt inställbar storlek. Det finns flera olika varianter att välja mellan, och en av de populäraste är ett fyrpack med mindre formar från Secret de Gourmet. Diametern kan varieras fritt från 6 till 10 centimeter,  och fungerar förstås även bra till olika efterrätter.

Öppningsbar form

De flesta känner nog till den klassiska springformen, som är rund och öppningsbar. Men här finns den alltså i en rektangulär form, från Tefal, för kakor eller pajer. Genom att formens sidor kan öppnas, så är den enklare att ta av från bakverket, när man lägger upp det på serveringsfat eller skärbräde. Du slipper stjälpa över det. upp och ner eller skaka kakan brutalt.

Snabbform för pirog- eller dumplings

Med en automatisk form, så kan du enklare fylla och forma piroger och dumplings. I öppet läge fylls degen, och därefter stängs de båda formhalvorna mot varandra. Varje pirog blir verkligen jämn, välformad och elegant med de klassiska vågformade kanterna. Du väljer själv hur du vill variera din egen fyllning.

Baguettplåt

Brödplåten från Bigbuy Home har en rundad botten och avlång form. Specialformen gör att bröden får den klassiska avlånga och rundade formen, likt baguetter och pain riche. Har du provat att baka baguetter, genom att lägga degen direkt på en plan bakplåt? Då vet du hur degen gärna sväller ut på bredden, till stor irritation. Värmen kommer åt runtom, tack vare den smarta plåtens perforeringar.

Annons