Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Badrum/VVS | Byggnation 7 apr 2020

Femtio nyanser av blått

Enmansföretaget Hertzmans kakel och kliniker arbetar just nu med ett speciellt jobb, där han som IFK-supporter, är i himlen. Snart öppnar restaurang Olivedal med blåvitt-tema för alla som gillar fotboll och då kanske mest Blåvitt men också för alla andra.

Anders Hertzman ville inte bli som sin pappa eller farbröder. Inte målare, snickare eller plattsättare men insåg han att han behövde skola om sig. Det blev till plattsättare och nu älskar han sitt jobb. Det låg tydligen i generna att arbeta med något praktiskt.

– Arbetet på restaurangen är verkligen ett drömjobb, säger Anders, här blir det mycket blått i många nyanser men naturligtvis lite andra färger också.

Anders lägger just nu hexagonformade plattor på toaletterna och kring baren. Det har blivit över 6000 stycken plattor på väggarna och golven.

– Det är 32 hexagonrutor som i en fotboll, så det är därför de valt just den formen, säger Anders lyriskt.

Anders Hertzman lägger stor vikt på att alltid vara en tillgänglig hantverkare och menar att det medför att kunden känner sig trygg under arbetsgången.

– Det är en stor anledning till varför vi valde att samarbeta med Hertzmans kakel och klinker, berättar Joakim Hanä, restaurangchef och delägare i rest. Olivedal. Anders är lösningsorienterad och har stor servicekänsla, säger Joakim, mer än vad man i vanliga fall kan säga om hantverkare, skrattar han. Sen är han en sann Blåvitt-supporter och det underlättar ju alltid, menar Joakim, som också har en podd som heter BB-podden. (BB står för Bara Blåvitt. Red. anm.)

Text: Sabine von Borgstede

 

Annons