Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Måleri/Tapeter 1 nov 2019

Färg sprider färgglädje, inspiration och kunskap

Array

När Villanytt kliver in hos Sävedalens Färg, Tapet & Golv så möts vi av en glad och kreativ stämning. Personalen lyssnar till kundernas planer och önskemål, och föreslår passande produkter och metoder.

Vid maskinerna för färgblandning står ägaren, Göran Bergqvist, som har servat kunderna i fyrtiotvå av verksamhetens 56 år:

–Många av våra äldsta stamkunder kommer fortfarande in, liksom deras barn och barnbarn. Men det är lika roligt med nya trevliga kunder, för att inte tala om alla spännande nya produkter och innovativa material som vi också får lära känna. Men mest avgörande för om en ny produkt får stanna i vårt omsorgsfullt valda sortiment beror helt på hur kunderna upplever den. Vi i personalen utvecklar ständigt vår kunskap, och där är lyhördhet för kundens upplevelse så värdefull.

Tillgänglig personal

Även när det blir många kunder så noterar Villanytt att inga kunder behöver vänta på service.

–Vi är alltid så väl bemannade att kunderna får hjälp direkt när de önskar. Till skillnad från byggvaruhusen så behöver inte kunderna gå och leta efter personal för varje liten fråga, ler Göran.

Han berättar vidare att allt fler kunder väljer kvalitetsprodukter:

–Ja, många har erfarit hur dyrt det kan bli att falla för marknadens lågprisprodukter. Med bra golv får man ett mer dämpat ljud, massivare känsla och slagtåligare yta. Och kvalitetstapeter är stabilare att hantera, oömmare och täcker underlaget snyggare. Att måla med kvalitetsfärger ger betydligt bättre och snabbare täckning, på mindre mängd och färre arbetstimmar. Och, det är ju lönlöst att stryka fasaden upprepade gånger med färg som inte skyddar egendomen beständigt.

Nya golvmaterial

På avdelningen för golv passerar vi många tjusiga parkett-, trä-, laminat-, vinyl- och textilgolv, men vår nyfikenhet väcks av ett intressant specialmaterial.

– Det är en mycket omtyckt tysk produktserie som heter Nadura, och görs av ett stenhårt pressat kompositmaterial och slår de flesta golv i fråga om ytans tålighet, variationsmöjlighet, känsla och stabilitet. Den finns exempelvis som skiffer-look, eller breda plankor och andra snygga designs. Kärnan är av HDF som ger en massiv och fast känsla att gå på, förklarar Emmelie.

Hon instämmer när kollegorna säger att det är kunderna som inspirerar till arbetsglädjen på Sävedalens Färg:

–Ja. De anförtror ju oss sin dröm, och många visar därefter bilder på det lyckade resultatet, och bjuder på kaffebröd. Men nöjet och äran att få bidra till förverkligandet av deras drömmar betyder mest.

Text & foto: Tom Swales

Annons