Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Golv/Mattor | Inredning 2 dec 2020

Få ditt hem att lyfta med rätt matta

Mattor gör skillnad. Men mattor är också svårt. Vad ska man välja? Hur stor ska den vara? Och ska den smälta in i rummet eller bryta av?

Villanytt har pratat med Mattadirekt.se som ger tipsen som får rummet att lyfta.

– En matta påverkar hela känslan i rummet. Vi tycker att det är byggstenen som hemmet vilar på. Och väljer du fel matta kan det stjälpa hela rummet, säger vd, Patrik.

Mattadirekt.se levererar mattor till hem över hela Sverige. Här finns ett brett sortiment av stora och små mattor i olika kvalitet och former, enfärgade mönstrade, färgglada och mer dämpade. Och med färre mellanhänder vill man erbjuda mattor till ett bättre pris.

– Vi erbjuder mattor med många olika egenskaper. Därför överväger vi noggrant varje matta innan vi tar in den i vårt sortiment, just för att de ska passa in i olika miljöer. Våra inköpare är experter på att navigera i denna mattdjungel.

Så vad ska jag tänka på i valet av matta?

– Var inte rädd för att bryta av med en matta i annan stil än övrig inredning. Det kan bli en spännande detalj. Men kom ihåg att följa din egen smak. Det är du som ska älska den.

Och hur stor ska den vara?

– En generell regel för matgrupp är att mattan ska vara tillräckligt stor så att alla stolar kan stå på den, även när de dras ut. För en soffgrupp så ska mattan ska helst vara minst lika bred som soffan och helst så skall den täcka ca 10-20cm under soffan. Övriga sittmöbler skall också helst vara helt eller delvis på mattan. Ofta väljer man för liten matta, så mät noga innan du köper din matta.

Så ta god tid på dig att fundera på vad du gillar för material, stil och vad mattan ska göra med rummet. Då kommer du hitta rätt.

 

Här kan du läsa allt om att köpa ny glasfiberpool.

Funderar du kring lagar och regler inför poolbygget? Läs mer på Boverkets hemsida.

Annons