Byggnation 7 mar 2019

Få ditt blivande hus skräddarsytt av arkitekter

Med en ärlig prissättning och en oändlig valmöjlighet kan du bygga huset du alltid drömt om. Och med valfri inspiration eller om du vill utgå från ett spännande hus på deras hemsida levererar alltid husleverantören Allmogehus spännande och kreativa hus, oavsett om du vill ha ett litet, billigare hus eller ett större, till en högre kostnad. Med över 21 års erfarenhet i branschen kan de leverera i stort sett allt och med kontor i både Uddevalla och på Västkusten tar de emot sina kunder, men de tar sig även an uppdrag över hela Sverige.

Arkitekten skräddarsyr gratis efter kundens önskemål och det finns ingen standard. Kanske har man sett ett häftigt funkishus i senaste numret av Elle Interiör eller bara vill bo i ett mysigt hus med herrgårdsstil. Marknaden idag går mycket åt att själv kunna bestämma exakt hur man vil ha det, och de husmodeller som finns hos husleverantörer brukar ofta fungera som en mall. Så även hos Allmogehus, där alla hus går att ändra.

–Grejen är ju den att vi frågar kunden vad de har tänkt sig och ifall de har några egna skisser på en planlösning eller om de har några önskemål i övrigt och så överlämnar jag de önskemålen till vår arkitekt och då tar hand kontakt med kunden och ställer ytterligare frågor för att få fram hur kunden vill ha huset och utifrån det så skissar han fram ett förslag på en planlösning. Sedan finns de ju då obegränsade valmöjligheter vad det gäller inredningsmaterial och de kan välja olika typer av fasader och olika takbeläggningar och fönster berätta Ove Gustafsson, delägare.

SPÄNNANDE LÖSNINGAR MELLAN UTE- OCH INNEMILJÖ

Ibland fastnar även folk för de fina Allomogehus-ritningarna. Ett hus som är populärt är enplanshuset Lena, som är en bungalowinspirerad villa på 104 kvadratmeter. Med spännande och ovanliga lösningar där samvaron mellan ute och inne fungera alldeles utmärkt. Här finns t.ex. ett kök med ett runt hörnburspråk på över 30 kvm som har direktförbindelse med altan/uteplats, klädvård/groventré och även föräldrasovrummet. Föräldrasovrummet har egen WC/Dusch och stor klädkammare. Den andra sovrumsdelen innehåller 2 likadana sovrum och ansluter till allrum och WC/Dusch. Notera att vid trappan till vardagsrummet finns en öppen murad spis som är siktbar från alla fyra håll. Ett hus med ljus och rymd!

Även huset Josefin är populärt och är ett stort öppet tvåplanshus med nästan 40 kvm stort vardagsrum. Här finns ett stort väldisponerat kök med direktanslutning till generös klädvård med egen groventré och stor entré med direktförbindelse med övervåningens mycket stora allrum som lätt avdelas till ytterligare ett stort sovrum. Det stora badrummet kan givetvis kompletteras med badkar i olika former.

-Jag frågar ju som sagt vad kunden behöver och vilken hjälp de vill ha. Vissa vill ju gå ut och köpa kök och vitvaror och golv i egen regi, och det är fritt fram. Jag har ju varit i branschen i många år och väldigt många aktörer på marknaden använder sig av låga avdragspriser och tar betalt för det som de inte bygger också. Vi däremot vi offererar vi räknar bara på det som kunden vill ha, avslutar Ove.

Text: Linda Johansson

Annons