Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation 14 dec 2021

Extra lastplats på dragkroken

Alla villaägare behöver ibland frakta trädgårdsavfall, jordsäckar, ved eller cementsäckar som tyvärr smutsar ner inne i bilens ombonade kupé. Villanytt tittar här på en praktisk lastkorg som fästs på dragkroken och då utgör ett mindre flak utanför bilen. Särskilt intressant är den smidigare och lättare modell som lanseras av Lastkorg.se, där Gustav Carlsson förklarar möjligheterna som produkten ger.

Den som sysslar med jakt kanske känner igen konceptet med en lastkorg på bilens eller fyrhjulingens dragkrok, en populär lösning för transport av jaktbytet.

– Ja, och för villaägaren får lastkorgen ännu fler användningsområden. Lasta allt du inte vill ha i bilen. Den är väldigt lätt att hantera tack vara den låga vikten och enkel att montera med vårt populära snabbfäste. Låsspaken trycks ned och fästet nyper hårt runt kulan och kulans stång. Men man kan välja ett billigare fäste, som låses genom att dra åt en bult.

En ytterligare finess som kan bespara många ryggar är möjligheten att luta korgen ned mot marken, om man väljer fästet med tilt-funktion. Då kan man rulla en tung säck, eller släpa ombord en jordig rot eller planta, ombord på flaket. 

Fungerar i trafiken

Det är helt förenligt med lagen att ha last på flaket när du kör i trafiken, på samma sätt som man har cyklar på en cykelhållare där bak. Korgen är testad för femtionio kilo, men håller för väldigt mycket mer, enligt Gustav.  Att lasten inte kan falla av, och att inte lasta mer dragkrokens maximalt tillåtna belastningsvikt är såklart ditt, alltså förarens, förarens ansvar.

– Ja, instämmer Gustav. Jag har själv lastat långt över den testade lastvikten och det håller den för. På så vis kan villaägare enklare frakta vinterdäcken, cementsäckarna, plantjorden, veden, avfallet eller andra otympliga varor. Jämfört med att äga en mindre släpvagn, så undkommer man många krångligheter. Man slipper ta upp parkeringsutrymme, regelbundna besiktningar, krånglande bromsar, svårigheter med att backa släpet och dessutom är korgen billigare att köpa och gratis att äga.

Villanytt noterar att priset också talar för just deras produkt, vid jämförelse med likvärdiga lastkorgar.  

Extra bakljus

Eftersom alla fordon har olika placering för bakljusen och registreringsskylten så frågar Villanytt om det finns risk för att lasten eller korgen skymmer dessa?

– Då finns det extra baklyktor, som man kan fästa på lastkorgen. När det kommer till registreringsskylten får man se till att inte lasta så den döljs. Och i så fall beställer man enkelt en extra skylt och monterar på korgen.

 

Text: Tom Swales

Annons