Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Ett välrenommerat måleri

Om vill du ha hjälp med målning och tapetsering och då framförallt av någon som du vet gör jobbet snyggt, rätt, och lämnar huset skinande rent efter sig. Då är det dags för dig att slå en signal till killarna på Kent P Måleri och Byggnadsvård AB.

-De flesta kunder vi utför arbete för, har vi fått, genom rekommendationer. Om en villaägare blir nöjd med vårt arbete pratar han med grannen, och vips, så har vi en ny kund, och är tillbaka på samma gata inom kort. Omdömet vi fått av folk genom åren är väldigt höga, och kanske beror det dessutom på att vi har 50 år i branschen och över 250 års yrkeserfarenhet bland oss, i personalen, berättar Tomas Pettersson, VD och ägare.

Kent P Måleri och Byggnadsvård AB, är ett familjeföretag i andra generationen. Tomas pappa startade företaget 1968 och i år firar företaget 50-års jubileum. Fint är också att en tredje generation målare är på väg in i företaget då Tomas 18-åriga son skall introduceras in i färgernas värld. Kunderna finns runt hela Storgöteborg. Ibland handlar jobben om att måla om och förnya fasaden på äldre hus, vilket de är specialister på.

Vi är extremt breda, och vi har specialkompetenser inom det äldre måleriet med linoljefärger och äldre måleritekniker som nisch. Gunnebo Slott och Nääs Slott är några av våra uppdragsgivare inom det området. Vi har haft kurser i gammalt måleri där vi gått igenom vikten av att vara rädd om, och renovera sitt gamla hus med rätt tekniker. Dekorationsmåleri, fönsterrenovering och antikvariska renoveringar är det man brukar förknippa med byggnadsvård.

Men vår huvudsakliga syssla är vanligt måleri, tapetsering och fasadmålning berättar Tomas.

När solen tittar fram och det blir varmare ute, får Kent P Måleri och Byggnadsvård AB som mest att göra. Det är då högsäsongen startar inom yrkesmåleriet. Och om du åker förbi en äldre, vacker byggnad, och ser propra och yrkeskunniga målare, med Kent P Måleri och Byggnadsvårds emblem på tröjan, då är det killarna som är ute, och återigen gör ett fantastiskt och välarbetat jobb!

Text: Linda Johansson

Annons