Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Handel | Livsstil 16 aug 2018

Lyfter fram allt det unika

Array

Jag är utbildad guldsmed och utbildade mig vid Konstindustrin, det som numera idag heter HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk samtidigt som jag blev upplärd av en av Sveriges skickligaste guldsmedsmästare, Evert Lindberg. Under min utbildningstid lärde jag mig bl.a. mycket (förutom guldsmidet), om diamanter, ädelstenar och slipningen av dem. Jag använder diamanter, turmaliner och spineller i mina smycken. Men har precis upptäckt granaten som finns i ett stort utbud av färger, berättar Kristina. Min passion är färgstarka smycken.

Hon jobbar även med kunders gamla smycken, som kan vara i vitguld, eller rödguld, som hon kan smälta ner och göra om till ett helt nytt unikt smycke. Det mesta är utifrån kundens egna önskemål men självklart händer det att en del kunder låter Kristina avgöra formspråket, inom en kostnadsram förstås.

KJ Design har funnits sedan 1990 och med en vision att skapa unika smycken. Juvelernas minimalistiska stil, med sina rena drag, och vackerts slipade ädelstenar utmärker sig, för sin personliga stil och för att man ser allt det skickliga och otroliga hantverket som ligger bakom.

Kristina tillverkar alla smycken själv för hand, en kunskap som bevarats i generationer. Där ansvar och kunskap om ädelstenar och guldsmide är av högsta vikt. Sedan snart 4 år sitter hon även som ordförande i Guldsmedsmästarnas Riksförbund.

Passa på att besöka Kristinas hemsida och beskåda vackra ringar och örhängen, framtagna med högsta kvalitet och som ger bäraren energi, pondus och skönhet. Kanske vill du beställa ett handgjort smycke till dig själv?

Text: Linda Johansson

Annons