Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
El/Energi 13 nov 2019

Ett familjeföretag med lång tradition

Array

När Axel Broang köpte Elboden för drygt ett år sedan tog han samtidigt över en långtida familjetradition av att driva elaffär. En tradition som började med morfars far redan på 1920-talet.

Elboden är en klassisk elaffär som ligger på Drottninggatan mitt i centrala Göteborg. Sedan Axel tog över butiken har man även startat webbshop, men den mesta försäljningen sker över disk. – Jag gillar personlig service och att lösa olika problem, säger Axel om sitt yrkesval. – Vi är specialiserade på ljuskällor för olika miljöer och kan erbjuda omkring 600 olika glödlampor. Det är främst företag som köper ljuskällor, medan privatpersoner köper själva armaturen, berättar Axel.

Snart dags för julbelysningen

Bland de mer populära armaturerna finns det tre storsäljare som Elboden kan erbjuda till riktigt konkurrenskraftiga priser. – De heter Manola, Gross och Tage, berättar Axel. Nu börjar vi även få in julbelysningen och om bara några veckor kommer butiken vara fylld med slingor och ljusstakar. Vår julbelysning kommer främst från Star Trading, Konstsmide och Watt & Veke.

Axel tipsar

  • Det är viktigt att ha flera olika ljuspunkter i ett rum: cirka 4-5 stycken är lagom
  • Kom ihåg att olika ljuskällor fyller olika funktioner: tänk arbets-, mys- och punktbelysning
  • Se armaturer som en del av inredningen: satsa på att köpa ett par klassiker och matcha dem med mer trendriktiga lampor

 

Text: Petra Roman, frilansskribent

Foto: Elboden

Annons