Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Livsstil 24 jan 2019

Eskapism har lockat människor i alla tider

Array

Söker du det där lilla extra? Vi kan kalla det eskapism, spänning eller en upplevelse som testar dina förmågor till bristningsgränsen. Det finns ett ställe du kan besöka för att uppleva just detta.

Efter att själva ha provat på spelet under en vistelse i Australien, tog grundarna med sig idén hem till Sverige. De har sedan dess öppnat sex olika anläggningar i Sverige, varav två i Göteborg, och både utvecklat och förfinat konceptet för att skapa en ännu bättre upplevelse.

Escape GBG och Escape House Majorna

Grundarna beskriver spelet som något utöver det vanliga; något att göra tillsammans på svensexan, möhippan eller som en teambuildingaktivitet. Det finns olika Escape-rum att välja mellan där den gemensamma nämnaren, och spelets syfte, är att teamet blir inlåst i ett rum och ska med hjälp av ett antal ledtrådar, koder och föremål ta sig ut. Man har dock endast 60 minuter på sig…

Detta ska du fly ifrån

I spelets olika banor kan du bland annat råka ut för skumma typer från den undre världen, eller en ondskefull kejsare som du tillsammans med ditt team och en rebellgrupp ska försöka störta. Gäster beskriver spelet som extremt pulshöjande och psykologiskt utmanande. Något som grundarna kan skriva under på. – Det är en upplevelse som stärker teamet och som för alltid kommer att leva kvar i minnet, säger Sabrina Zancotti, en av grundarna.

Gruppstorleken kan variera från 2–8 personer, är man fler går det att boka flera rum parallellt. För att spela utan vuxet sällskap ska man vara minst 15 år, för övrigt är det 7-årsgräns (i vuxet sällskap).

Text: Petra Roman

Annons