Inredning | Textil 26 nov 2019

Enklare strykning med rätt utrustning

Array

Fler hushåll skaffar ångstation eller steamer för en skrynkelfri vardag.

Både små och stora familjer behöver släta ut byxben, blusärmar och kjolar snabbt. Det vet företaget Fairnet som utvecklar och distribuerar strykutrustning.

–Strykning ska vara roligt, så det gäller bara att välja rätt utrustning. Med en steamer behöver du inte ens ta ner plagget från galgen, utan riktar bara ångmunstycket mot det skrynkliga tyget så jämnar det ut sig. Fungerar även på gardiner, berättar Marie Moberg, grundare av Fairnet.

Vill man ha stor kapacitet så väljer man en steamer med slang, ansluten till en vattentank på golvet, men det finns även mindre modeller.

–Har man trångt men dagliga behov av att snygga till plaggen så kan man välja våra handsteamers ur sortimentet. De är även smidiga på resor, förklarar Marie.

Men ibland vill man ha pressveck och krispigt struken yta.

-Vid strykning med ångstation jobbar trycket på ångan genom flera lager utan att bränna tyget. Alltså på halva tiden och minst dubbelt så bra resultat. En mängd tekniska faktorer avgör om produkten kommer att göra strykningen snabbare och smidigare, och om varan håller.

–Fairnet har jobbat med strykutrustning i 25 år, så väljer man våra produkter får man både funktionalitet och hållbarhet, garanterar Marie Moberg.

Text: Tom Swales

Annons